Hrebenciuc: Toţi membrii BPN erau obligaţi să dea anumite sume

Coordonatorul campaniei prezidenţiale a PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, luni, că toţi membrii BPN erau obligaţi să dea anumite sume în campanie, el răspunzând unor întrebări privind înregistrarea video difuzată pe Internet în care Mircea Geoană apare luând bani.

18 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Toţi membrii BPN erau obligaţi să dea anumite sume

Hrebenciuc: Toţi membrii BPN erau obligaţi să dea anumite sume (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti dacă, aşa cum pare a reieşi din filmul difuzat pe Internet, este o practică la PSD ca membrii partidului să dea bani în campanie, Hrebenciuc a răspuns: "Toţi membrii BPN erau obligaţi să dea anumite sume şi, ştiţi, fiecare vrea să vadă preşedintele că a dat bani".

Întrebat ce sume de bani se donează, deputatul PSD a spus că acestea sunt "în funcţie de posibilităţi".

Întrebat dacă este o practică în PSD să se ceară demnităţi sau funcţii în schimbul banilor daţi pentru campanie, Hrebenciuc a răspuns: "Nu îmi dau seama. E ca la americani la noi, nu ca în altă parte".

Directorul campaniei prezidenţiale a PSD, Viorel Hrebenciuc, le-a solicitat, în 12 octombrie, celorlalţi membri ai BPN, să găsească, fiecare, câte 3-5 sponsori pentru a contribui financiar la campania lui Mircea Geoană, au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Sursele menţionate precizau că Hrebenciuc a făcut solicitări similare şi către foştii secretari de stat ai PSD, dar şi către cei care au ocupat funcţii de conducere în diverse agenţii sau structuri guvernamentale.

O înregistrare video în care liderul PSD Mircea Geoană apare luând bani de la o persoană, care ar solicita în schimb obţinerea unui loc eligibil în alegeri, a fost postată pe Internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici