Ialomiţianu: Discuţiile Guvernului cu FMI, în secret pentru că elevii lui Ponta nu şi-au făcut temele

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a declarat, luni, că discuţiile Guvernului cu FMI au loc în mare secret deoarece guvernanţii "sunt în panică, nu au soluţii" şi a arătat că "elevii dirigentelui Ponta nu şi-au făcut temele".

201 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Discuţiile Guvernului cu FMI, în secret pentru că elevii lui Ponta nu şi-au făcut temele

Ialomiţianu: Discuţiile Guvernului cu FMI, în secret pentru că elevii lui Ponta nu şi-au făcut temele (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"PDL nu înţelege de ce discuţiile cu FMI se discută în mare secret, se utilizează bruiaje pentru telefoanele celor care participă la discuţii, se foloseşte poşta militară, atâta timp cât toate discuţiile Ministerului de Finanţe cu FMI privesc viaţa milioanelor de români. Vreau să vă spun că toată responsabilitatea că am fost reprezentantul Guvernului în negocierile cu FMI, dar aşa ceva nu s-a întâmplat", a precizat Ialomiţianu într-o conferinţă de presă după şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că PDL consideră că situaţia financiară a României este foarte gravă pentru că actualul Guvern a tăiat banii de investiţii, a introdus noi impozite şi taxe.

"Ne întrebăm de ce Antonescu consideră acordul cu FMI un handicap. Credem că Antonescu a pus în paranteze acordul cu FMI pentru liniştea sa până la alegerile din 2014. PDL consideră că acordul cu FMI este benefic pentru România, pentru că altfel România ar intra în faliment în 2015. PDL nu doreşte ca România să se întoarcă în anul 2008, când s-a aplicat o politică dezastruoasă şi exista riscul ca România să intre în incapacitate de plată", a mai spus Ialomiţianu.

Ialomiţianu a mai fost întrebat şi despre faptul că miniştrii actuali au fost nemulţumiţi pentru că au fost scoşi la raport de către FMI.

"Elevii dirigentelui Ponta nu şi-au făcut temele! Eu nu am avut situaţii de genul acesta cu FMI. Cu elevii corijenţi aşa se comportă FMI, că nu şi-au făcut temele", a adăugat Ialomiţianu.

El a fost întrebat de ce discuţiile cu FMI s-au purtat în secret cu uşile închise.

"Sunt în panică (guvernanţii - n.r.), nu au soluţii. Nu vedeţi că Victor Ponta a transformat politica fiscală într-o joacă de copii. Acum spune că măreşte cota, acum spune că nu, acum spune că introduce taxă pentru benzină, acum spune că indexează numai o parte din pensii. A început FMI să nu mai aibă încredere în acest Guvern", a adăugat Ialomiţianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici