Iaşi: Nichita a câştigat la o distanţă de zece procente de Oprea - rezultate finale

Social-democratul Gheorghe Nichita a câştigat un nou mandat de primar al municipiului Iaşi, cu 54,2 la sută din voturi, el învingându-l la o distanţă de aproape zece procente pe reprezentantul PDL Dumitru Oprea, în cel de-al doilea tur de scrutin, arată rezultatele finale comunicate de BEM.

22 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Nichita a câştigat la o distanţă de zece procente de Oprea - rezultate finale

Iaşi: Nichita a câştigat la o distanţă de zece procente de Oprea - rezultate finale

Potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Municipal (BEM) Iaşi, Gheorghe Nichita a obţinut 54,2%, adică 55.872 de voturi, în timp ce Dumitru Oprea (PDL) a avut 45,8% (47.396 de voturi).

Candidatul PSD a fost votat masiv în zonele mărginaşe ale Iaşiului, în special în cartierele Alexandru şi Dacia, în timp ce reprezentantul PDL a fost preferat în majoritatea secţiilor de votare situate în centrul municipiului.

"Este ca la fotbal. Poţi să ai 1-0, contează doar să câştigi. A fost o campanie extrem de dificilă. Voi fi un primar al ieşenilor din toate cartierelor şi voi continua proiectele pe care le-am început", a declarat Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al doilea mandat de primar la Iaşi.

La rândul său, Dumitru Oprea a apreciat că "asistaţii social sunt cei care hotărăsc soarta Iaşiului".

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor a fost, în municipiul Iaşi, de 37%, cu un procent mai puţin decât la primul tur de scrutin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici