ÎCCJ a admis contestaţia Dreptei Unite. USR, PMP şi Forţa Dreptei vor putea candida împreună

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis contestaţia Dreptei Unite, a anulat decizia Biroului Electoral Central (BEC) şi a admis protocolul de constituire a alianţei electorale formate din USR, PMP şi Forţa Dreptei, se arată într-un comunicat de marţi al USR.

570 afișări
Imaginea articolului ÎCCJ a admis contestaţia Dreptei Unite. USR, PMP şi Forţa Dreptei vor putea candida împreună

ÎCCJ a admis contestaţia Dreptei Unite. USR, PMP şi Forţa Dreptei vor putea candida împreună

„ICCJ ne-a dat dreptate şi a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianţei Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democraţiei din România, o încercare de a împiedica Opoziţia să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea şi PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, afirmă Cătălin Drulă, preşedintele USR.

„Mă bucur că au învins libertatea de asociere şi democraţia. În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români şi să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine", declară Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Alianţa Dreapta Unită a anunţat luni că depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o contestaţie la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici