Igaş: Aderarea la Spaţiul Schengen este o chestiune de normalitate

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Vama Moraviţa din judeţul Timiş, că aderarea la Spaţiul Schengen este "o chestiune de normalitate" şi speră ca oficial răspunsul Franţei să fie pozitiv în această privinţă.

21 afișări
Imaginea articolului Igaş: Aderarea la Spaţiul Schengen este o chestiune de normalitate

Igaş: Aderarea la Spaţiul Schengen este o chestiune de normalitate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă aderarea României la Spaţiul Schengen este mai mult o chestiune politică decât una de dotare a punctelor de frontieră, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat că este o "chestiune de normalitate".

"Cred că (aderarea la Spaţiul Schengen -n.r.) este o chestiune de normalitate până la urmă. Ne-am dorit de foarte mult timp să fim membri în comunitatea europeană, iar în acest moment ne dorim să putem să circulăm în spaţiul european fără a mai fi obligaţi să oprim la frontieră", a afirmat Igaş.

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că Franţa şi Olanda nu doresc aderarea României la Spaţiul Schengen, Igaş a răspuns că Franţa nu s-a pronunţat oficial, iar atunci când o va face speră ca răspunsul să fie pozitiv în această privinţă.

"Franţa încă nu s-a pronunţat oficial. Aşteptăm ca în momentul în care se va pronunţa oficial răspunsul francezilor să fie unul pozitiv în ceea ce priveşte aderarea noastră la Spaţiul Schengen", a conchis Igaş.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Franţa, Olanda şi Germania, precum şi celelalte state au fost de acord, miercuri, în COREPER, cu decizia de a transmite mai departe PE decizia privind aderarea României la Spaţiul Schengen.

El a precizat că doreşte să facă această observaţie ca urmare a interpretărilor care au fost date în România declaraţiilor "unui om politic". Este vorba despre secretarul de stat pentru afaceri europene al Franţei, Pierre Lellouche, care a declarat, potrivit AFP, că Franţa va face în aşa fel încât decizia europeană cu privire la intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen să nu fie luată până în vara lui 2011.

Tot joi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a spus că ministerul pe care îl conduce şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen şi crede că de aici încolo România trebuie să aibă o activitate mai bună de lobby.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici