Ilie Sârbu, despre o posibilă despărţire a USL: Ori compromis, ori tranşăm lucrurile bărbăteşte

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a vorbit, într-o emisiune televizată, despre o posibilă "despărţire" a USL în lipsa unui compromis, el arătând că există două variante: fie compromis şi se merge mai departe aşa, fie lucrurile sunt tranşate "bărbăteşte" şi "fiecare merge pe drumul lui".

359 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu, despre o posibilă despărţire a USL: Ori compromis, ori tranşăm lucrurile bărbăteşte

Ilie Sârbu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

El a fost întrebat, la B1 Tv, în contextul unei discuţii despre subiectele în disensiune şi schimburile de replici dintre PSD şi PNL din ultima perioadă, cum ar trebui să se regleze situaţia dacă liberalii şi social-democraţii rămân fiecare pe poziţiile lor.

"Ceea ce urmează ştiţi şi dumneavoastră", a spus Sârbu. Întrebat dacă are în vedere "divorţul" în USL, Ilie Sârbu a răspuns: "Nu, nu divorţăm în USL (...) ... Despărţirea, nu există soluţie de compromis dacă nu înţelegem că nu se poate continua aşa. E un lucru simplu şi am discutat asta, am discutat şi cu domnul Antonescu şi cu ceilalţi colegi din PNL, care nu sunt fericiţi că se întâmplă lucrurile astea. (...) Întrebarea pe care aţi pus-o nu are decât un singur răspuns sau poate mai e o variantă, compromisul. Ori compromis şi să mergem mai departe aşa, ori tranşăm lucrurile bărbăteşte şi fiecare merge pe drumul lui. Nu se poate altfel, două variante sunt, pornind de la ideea pe care cu toţii am agreat-o, că nu ne face bine. Şi, sigur, opoziţia se bucură, domnul Băsescu se bucură, le dăm o ocazie să se bucure".

Senatorul PSD a arătat totodată că, de când au început "declaraţiile belicoase", social-democraţii au fost cei care au răspuns liberalilor.

"De când au început declaraţiile acestea belicoase între noi, întotdeauna noi am fost cei care am răspuns. Declaraţia lui Crin Antonescu, declaraţia lui Hellvig... eu, cel puţin, tot timpul am răspuns, presa m-a întrebat şi eu am răspuns, câteodată mai direct, câteodată mai diplomatic. (...) Nu am venit noi să facem o declaraţie", a spus Ilie Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici