Iliescu: Băsescu simte că pierde teren şi a decis, tactic, să ia distanţă faţă de Guvern

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că preşedintele Traian Băsescu simte că "pierde teren" pentru că a făcut o "imprudenţă necaracteristică" asumându-şi măsurile de austeritate şi că, din această cauză, a decis, tactic, să ia distanţă faţă de Guvern.

17 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Băsescu simte că pierde teren şi a decis, tactic, să ia distanţă faţă de Guvern

Iliescu: Băsescu simte că pierde teren şi a decis, tactic, să ia distanţă faţă de Guvern (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Iliescu a arătat că opinii diferite dintre preşedinte şi premier reprezintă "o chestie de conjunctură", întrucât Guvernul nu are curajul să se detaşeze de preşedinte.

"Preşedintele a împins Guvernul la nişte măsuri total ineficiente din punct de vedere economic şi social. Şi prima formulă, cu afectarea salariilor şi a pensiilor, şi cu atât mai mult a doua, cu creşterea TVA, loveşte în nivelul de viaţă al oamenilor şi aşa foarte dificil. Ori, preşedintele a ieşit primul în faţă. O imprudenţă necaracteristică domnului Băsescu. Dar el a fost cel care a anunţat măsurile de austeritate şi şi-a asumat această răspundere pentru reducerea salariilor şi pensiilor", a spus Iliescu.

El a arătat că, după aceea, datorită soluţiei Curţii Constituţionale, care a arătat că măsura este neconstituţională în ceea ce priveşte pensiile, Guvernul a apelat la o soluţie care este şi mai penalizatoare pentru toţi salariaţii şi pentru oamenii cu venituri mici.

"Preşedintele simte că pierde teren din acest punct de vedere şi atunci ia distanţă faţă de Guvern. Asta este măsura lui tactică, pentru că, altminteri, nu avem avem un Guvern care să aibă curajul să se detaşeze de preşedinte", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici