Iliescu: Dă-o în mă-sa de guvernare, vorbim de legi

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni,că PDL face o "mare prostie" insistând cu asumarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei şi a apreciat că o condiţionare a soartei guvernului de asumare ar fi o "altă prostie".

15 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Dă-o în mă-sa de guvernare, vorbim de legi

Iliescu: Dă-o în mă-sa de guvernare, vorbim de legi (Imagine: Mediafax Foto)

"Dă-o în mă-sa de guvernare, deci nu de guvernare vorbim acum, ci de un pachet de legi. Asta ar fi o altă prostie, să se condiţioneze soarta unei guvernări de un proiect sau de o lege", a afirmat Iliescu, întrebat dacă PSD trebuie să ia în calcul ieşirea de la guvernare în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe legile educaţiei.

Întrebat din partea cui ar fi o prostie această condiţionare, Iliescu a răspuns: "A celor care o adoptă".

Preşedintele de onoare al PSD s-a declarat împotriva intenţiei Guvernului de a-şi asuma răspunderea în Parlament pe legile educaţiei.

"Ce înseamnă graba asta, ca la repezeală, cu un asemenea corp legislativ, să schimbi învăţământul? (...) Am mai avut în 1948 o asemenea prostie, învăţământul a avut o tradiţie cu cele trei trepte şi a fost stricată ca să ne aliniem sistemului rusesc. Acum se vine cu ceva similar. Noi avem această tradiţie a celor trei trepte bine conturate, vrem să o stricăm deodată cu propunerea de la Miclea?", a afirmat el.

Întrebat de ce crede că PDL insistă cu angajarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei, Iliescu a răspuns: "PDL face o mare prostie".

Întrebat cum îşi explică insistenţa PDL, Iliescu a răspuns: "Nu ştiu, nu înţeleg, probabil că sunt nişte ambiţii prosteşti, să fie legea cu numele celui care a patronat-o. Aşa ceva ne trebuie nouă sau o chestiune făcută cu seriozitate, cu responsabilitate, în care să se pronunţe cei ce trăiesc în miezul problemei şi nu amatorii?".

Iliescu a spus că anul şcolar care începe în septembrie ar trebui să funcţioneze după actuala legislaţie, pentru ca noile reglementări să fie supuse dezbaterii.

Întrebat dacă este posibilă ruperea coaliţiei guvernamentale în cazul în care PDL şi PSD nu cad de acord pe asumarea răspunderii Guvernului, preşedintele de onoare al PSD a răspuns: "Este o chestiune adiacentă, nu asta e important".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici