Iliescu: Dacă Băsescu nu va ţine cont de propunerea de premier a USL, există replici pe măsură

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că există "replici pe măsură" pentru situaţia în care şeful statului, Traian Băsescu, nu va ţine cont de propunerea de premier a USL, în cazul în care Uniunea va avea majoritatea parlamentară.

508 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Dacă Băsescu nu va ţine cont de propunerea de premier a USL, există replici pe măsură

Iliescu: Dacă Băsescu nu va ţine cont de propunerea de premier a USL, există replici pe măsură (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Întrebat dacă vede posibilă o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, în cazul în care acesta nu va ţine cont de propunerea USL, dacă Uniunea va deţine viitoarea majoritate parlamentară, Iliescu a răspuns: "Există replici pe măsură. Altminteri nu o să perpetuăm o stare de instabilitate numai din cauza unor capricii. Şi, pe baza regulilor constituţionale, se pot rezolva problemele în mod raţional".

Iliescu a adăugat că speră că Traian Băsescu va proceda ca un om politic realist, cu o gândire politică matură în această situaţie.

"Eu sper altceva, ca preşedintele Băsescu să procedeze ca un om politic realist. Poate să aibă păreri individuale, poate să aibă sentimente şi resentimente şi simpatii şi antipatii, dar până la urmă trebuie să prevaleze gândirea politică matură în faţa unei realităţi date", a adăugat Iliescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici