Iliescu, despre Geoană: Vom avea o discuţie necesară şi lămuritoare ca să vedem despre ce e vorba

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, pentru "Gândul", referitor la acuzaţiile aduse în BPN lui Mircea Geoană că ar încerca formarea unei platforme în PSD, că va avea loc o discuţie "necesară şi lămuritoare" pentru a se vedea "despre ce este vorba".

24 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre Geoană: Vom avea o discuţie necesară şi lămuritoare ca să vedem despre ce e vorba

Iliescu, despre Geoană: Vom avea o discuţie necesară şi lămuritoare ca să vedem despre ce e vorba (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Conform sursei citate, Ion Iliescu a declarat că sunt premature discuţiile despre excludere.

"Vom avea o discuţie necesară şi lămuritoare ca să vedem despre ce e vorba. Au fost nişte discuţii în BPN, dar urmează să vedem ce se va întâmpla" a precizat Ion Iliescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după şedinţa BPN, că, împreună cu Adrian Năstase şi cu Ion Iliescu, se va întâlni săptămâna viitoare cu Mircea Geoană şi cu Ion Toma pentru a vedea dacă aceştia mai "continuă" în PSD.

Surse din conducerea social-democrată au declarat, pentru MEDIAFAX, că lideri ai PSD au acuzat, la BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Sursele citate au menţionat că, la discuţia despre sancţionarea lui Ion Toma, mai mulţi vicepreşedinţi au ridicat problema lui Mircea Geoană, acuzându-l că ar pune la cale iniţierea unei platforme critice în interiorul PSD sau formarea unui nou partid.

Potrivit surselor citate, Adrian Năstase le-ar fi spus membrilor BPN că Geoană, Toma, deputaţii Florentin Gust şi Radu Coclici, precum şi alţi apropiaţi ai lui Geoană din teritoriu s-ar fi întâlnit săptămâna trecută la Hotel Ramada.

Discuţia de la Ramada, potrivit relatărilor din BPN, s-ar fi concentrat asupra iniţierii demersurilor de înfiinţare a unui nou partid, propunerea fiind făcută de Toma.

Sursele citate au arătat că, potrivit discuţiilor din BPN, Geoană i-ar fi convins pe apropiaţi că ar fi mai oportună iniţierea unei platforme în interiorul PSD, care să se poziţioneze critic faţă de actuala conducere.

Sursele MEDIAFAX au arătat că majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sancţiunii lui Geoană, aflat deja în interiorul unei suspendări de şase luni din partid.

Potrivit acestora, după ce s-a ridicat problema excluderii lui Geoană, Victor Ponta a propus ca, împreună cu Adrian Năstase şi Ion Iliescu, să aibă o discuţie lămuritoare, luni, atât cu Geoană, cât şi cu Toma.

Deputatul de Alba Radu Eugeniu Coclici, unul dintre cei acuzaţi că ar fi participat la dicuţia cu Mircea Geoană, a declarat pentru "Gândul" că a fost invitat la întâlnirea de la Ramada, dar că nu a participat, refuzând invitaţia.

"N-am fost acolo şi nu ştiu cine a fost. Am fost invitat, dar nu am mers. Ceea ce vă pot spune este că eu nu voi pleca niciodată din PSD. Şi niciun alt partid nu are şanse" a declarat deputatul social-democrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici