Iliescu, despre ideea partidului lui Geoană: Nu comentez o supoziţie teoretică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat marţi, referindu-se la informaţiile potrivit cărora Mircea Geoană intenţionează să formeze un nou partid, că nu vrea să comenteze o supoziţie teoretică.

289 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre ideea partidului lui Geoană: Nu comentez o supoziţie teoretică

Ion Iliescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu pot să comentez o supoziţie teoretică. Nu vreau să mă pronunţ. Nu l-am auzit pe el (Mircea Geoană - n.r.) vorbind de aşa ceva. Să croieşti ceva în jurul unor zvonuri este hazardant", a spus Iliescu.

Totodată, fostul preşedinte a spus că schimbarea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului este una dintre temele care vor rezulta din şedinţa Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

"Eu sunt în general împotriva măsurilor extreme, dar uneori ele sunt bune prin forţa lucrurilor", a mai spus Iliescu, întrebat despre nemulţumirile exprimate în BPN al PSD cu privire la excluderea lui Mircea Geoană din partid.

De asemenea, la întrebarea unui jurnalist dacă are să-i reproşeze ceva lui Victor Ponta, preşedintele de onoare al PSD a răspuns: "Nu reproşez nimănui nimic. Fiecare are gândirea lui proprie".

O parte dintre liderii judeţeni ai PSD, precum şi câţiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană, dacă acesta va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

Potrivit unor surse social-democrate, varianta ca Mircea Geoană să înfiinţeze un nou partid, după ce va fi exclus din PSD, a fost discutată în ultimele săptămâni cu mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, dar şi cu câţiva parlamentari.

Conform surselor menţionate, Geoană a primit asigurări că va fi ajutat la înfiinţarea noului partid şi, mai ales, la formarea structurilor teritoriale, de Constantin Nicolescu (preşedintele CJ Argeş), Silvian Ciupercă (preşedintele CJ Ialomiţa), Bunea Stancu (preşedintele CJ Brăila).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici