Iliescu: Există pericolul ca fizionomia PSD să fie înăbuşită de activitatea guvernamentală

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că a atras, joi, atenţia, în Comitetul Executiv al formaţiunii, că există pericolul ca fizionomia şi viaţa proprie a partidului să fie "înăbuşite" de activitatea şi problemele guvernării.

128 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Există pericolul ca fizionomia PSD să fie înăbuşită de activitatea guvernamentală

Ion Iliescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am vorbit mai ales despre ridicarea nivelului muncii de partid. Există acest pericol, pentru un partid aflat la guvernare, viaţa politică şi activitatea politică a partidului să fie înăbuşită de problemele administrative ale guvernării. Trebuie să ştie să facă detaşarea necesară - una este susţinerea politică a guvernării, a Guvernului propriu, dar în acelaşi timp să nu dispară viaţa proprie de partid şi problemele politico-ideologice. Întotdeauna există această tentaţie - de a subordona viaţa de partid problemelor administrative ale guvernării. Şi asta duce la pierderea fizionomiei partidului", a declarat Iliescu, după şedinţa Comitetului Executiv.

El a arătat că Congresul PSD de pe 20 aprilie este un moment foarte important pentru formaţiunea social-democrată, care trebuie să acorde atenţie şi "activităţii politico-ideologice" şi "formării membrilor".

De asemenea, întrebat de jurnalişti de ce e doar un singur candidat la şefia PSD la Congresul din 20 aprilie, premierul Victor Ponta, Iliescu a răspuns: "Drumul e liber. Cine vrea, să candideze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici