Iliescu, întrebat dacă îl vede pe Ponta premier după 9 decembrie: Firesc ar fi, a făcut o experienţă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declară că "firesc ar fi" ca Victor Ponta să fie din nou premier după alegerile din 9 decembrie, menţionând că acesta "abia a făcut o experienţă" a funcţiei şi opinând că preşedintele va avea "suficientă înţelepciune ca să respecte regulile jocului".

152 afișări
Imaginea articolului Iliescu, întrebat dacă îl vede pe Ponta premier după 9 decembrie: Firesc ar fi, a făcut o experienţă

Iliescu, întrebat dacă îl vede pe Ponta premier după 9 decembrie: Firesc ar fi, a făcut o experienţă (Imagine: Razvan Chirita - MediafaxFoto)

Întrebat dacă îl vede pe Victor Ponta din nou premier după 9 decembrie, Iliescu a răspuns: "Firesc ar fi ... Adică, un om care abia a făcut o experienţă a acestei funcţii, care nu-i uşoară ... cea mai solicitată funcţie în stat este cea de prim-ministru, e mai dificilă funcţia de prim-ministru decât cea de preşedinte".

De asemenea, Iliescu a fost chestionat asupra declaraţiilor făcute din USL privind o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu dacă acesta nu va accepta premierul propus de USL dacă Uniunea câştigă alegerile.

"Există nişte prevederi constituţionale. Nu le va respecta preşedintele, există şi această posibilitate. Dar de ce să mergem cu «nu» în faţă? Eu sunt convins că va fi realist, are o experinţă deja şi, în ciuda unor declaraţii care vroiau să marcheze o reintrare pe piaţă, eu cred că va avea suficientă înţelepciune ca să respecte regulile jocului", a spus Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a mai fost întrebat dacă, în opinia sa, ar fi nevoie de remaniere în cazul miniştrilor acuzaţi de incompatibilitate de către ANI, aşa cum a invocat preşedintele. "Asta trebuie văzut, se vor analiza lucrurile şi se va ajunge la nişte concluzii. Ne aflăm în faţa unor alegeri, care oricum vor presupune după aceea o reaşezare, o nouă structură parlamentară, un nou guvern care se va constitui, mai avem o lună şi ceva", a răspuns Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, răspunzând unei întrebări, că va desemna, după alegeri, un premier care să servească interesului naţional, precizând că afirmaţiile politicienilor despre suspendarea sa nu îl impresionează şi că nu îi este frică de politicieni.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici