Iliescu: Oprescu e out din jocul privind prezidenţialele, nefăcând parte din USL

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este "out" din jocul privind candidatura la alegerile prezidenţiale, întrucât nu face parte din USL, în condiţiile în care Uniunea are de respectat un angajament în acest sens.

165 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Oprescu e out din jocul privind prezidenţialele, nefăcând parte din USL

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Domnul Oprescu este out din acest joc (al alegerilor prezidenţiale - n.r.), nefăcând parte din alianţa aceasta politică (USL - n.r.) , iar alianţa este obligată să îşi respecte un angajament. Dacă ei (PSD-PNL- n.r.) vor considera altfel, e o altă treabă, partidul respectiv îl judecă", a precizat Iliescu.

El a argumentat arătând că în ultimii doi ani s-a creat o istorie în legătură cu PSD şi PNL, pe care a numit-o "alianţa muncii şi a capitalului".

"Aici sunt mai multe consideraţiuni care trebuie respectate, adică este o istorie care s-a croit în ultimii doi ani de zile în legătură cu alianţa muncii şi capitalului, adică expresia politică a muncii - PSD şi expresia politică a capitalului - PNL, şi că aceste partide care s-au aflat în opoziţie multă vreme în istoria noastră politică recentă şi-au dat mâna pornind de la o platformă comună, şi anume un interes naţional comun, inclusiv prezenţa unui factor perturbator - domnul Băsescu şi gruparea sa", a spus Iliescu, întrebat dacă liderul PNL Crin Antonescu mai este cea mai bună variantă pentru USL la prezidenţiale.

El a arătat că e un lucru de apreciat faptul că PNL, PSD şi PC au reuşit să realizeze împreună o alianţă care s-a şi concretizat în ultimele alegeri.

Iliescu a spus că dă şanse ca USL să existe şi în 2014, anul alegerilor prezidenţiale.

Întrebat dacă ar da şanse USL şi în 2014, la alegerile prezidenţiale, Iliescu a răspuns: "Cred, adică mai mult ca sigur. Rezultatele de la ultimele alegeri au arătat că nu este o majoritate superficială, de conjuctură, ci că reflectă o realitate a acestei alianţe", a adăugat Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici