Iliescu: Parlamentarii PSD trebuie să fie fermenţii pregătirii politice a Congresului

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost prezent, luni, la şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale formaţiunii, el vorbind de importanţa activităţii parlamentare în perioada de opoziţie şi apreciind că parlamentarii PSD trebuie să constituie fermenţii pregătirii politice a Congresului.

16 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Parlamentarii PSD trebuie să fie fermenţii pregătirii politice a Congresului

Iliescu: Parlamentarii PSD trebuie să fie fermenţii pregătirii politice a Congresului (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Parlamentarii constituie unul dintre activele de bază ale partidului şi pentru activitatea politică viitoare. Şi ne pregătim pentru Congres. Au fost informaţii în legătură cu ceea ce s-a stabilit: reuniunea Comitetului Executiv, Consiliul Naţional şi Congresul, pregătirea Congresului, dezbaterile care să preceadă Congresul, adică să fie un prilej de activare politică pe verticală, de jos până sus. Parlamentarii trebuie să fie unul dintre fermenţii acestei activităţi", a spus Iliescu la sfârşitul şedinţei.

El a arătat că le-a transmis parlamentarilor câteva gânduri legate de importanţa activităţii parlamentare a partidului în calitatea sa de formaţiune politcă de opoziţie.

"Le-am spus ce împortant este pentru un partid în Opoziţie, cum e PSD, activitatea parlamentară, ce importantă este activitatea grupurilor parlamentare şi nevoia ca aceste grupuri să fucţioneze, să lucreze să se sfătuiscă pe toate problemele, să stabilească o linie de conduită comună, să poată acţiona solidar", a arătat Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a arătat că, deşi nu mai este senator, a fost invitat la şedinţa grupurilor parlamentare reunite, el dorind să asiste la şedinţă şi să transmită parlamentarilor un îndemn, dar şi un imbold.

"Nu mai sunt în Parlament, în Senat. M-au invitat, am vrut să asist, să văd care mai e starea de spirit şi să le dau un îndemn şi un imbold", a spus Iliescu, motivând prezenţa sa la şedinşa grupurilor PSD.

Potrivit unor surse din partid, Iliescu a venit la şedinţa grupurilor PSD la invitaţia preşedintelui partidului, Mircea Geoană.

Şedinţa grupurilor parlamentare a PSD, de luni, a fost convocată pentru discuţia prealabilă dinaintea votului asupra bugetului de stat pe 2010, fiind, pe de altă parte, prima şedinţă a grupurilor din anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici