Iliescu: Trebuie găsită formula pentru a acorda pensionarilor ceea ce s-a stabilit

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că parlamentarii PSD au o obligaţie faţă de pensionari şi, la dezbaterea pe buget, să nu admită scăderea nivelului de trai al acestora.

22 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Trebuie găsită formula pentru a acorda pensionarilor ceea ce s-a stabilit

Iliescu: Trebuie găsită formula pentru a acorda pensionarilor ceea ce s-a stabilit (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Iliescu nu s-a pronunţat în legătură cu atitudinea pe care ar trebui să o adopte parlamentarii PSD la dezbaterile din plenul reunit asupra proiectului de buget de stat pe 2010.

Întrebat despre amendamentul la bugetul asigurărilor sociale prin care se majorează punctul de pensie, respins de comisiile de buget-finanţe, Iliescu a răspuns: "Noi avem nişte obligaţii de fond faţă de pensionari şi ceea ce s-a stabilit în cursul anului trecut trebuie respectat şi păstrat, să nu admitem, în ciuda greutăţilor şi ale bugetului şi ale economiei, scăderea nivelului şi aşa modest de retribuţie a pensionarilor. E dreptul lor, al unei pensii câştigate după o viaţă, aşa că trebuie să găsim formula potrivită".

Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au respins amendamentul care prevedea ca valoarea punctului de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici