Împrumuturi garantate de stat pentru studenţi şi pentru tinerii familişti

Statul va garanta împrumuturile bancare ale studenţilor şi tinerilor familişti, a anunţat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea.

317 afișări
Imaginea articolului Împrumuturi garantate de stat pentru studenţi şi pentru tinerii familişti

Împrumuturi garantate de stat pentru studenţi şi pentru tinerii familişti

Conform ministrului Familiei, studenţii vor putea împrumuta suma maximă de 10.000 euro. Garanţia statului va fi de 80%, iar banii vor fi folosiţi pentru publicarea unor lucrări ştiinţifice, pentru plata în avans a chiriei şi pentru acoperirea unor cheltuieli personale.

Familiile tinere cu copii vor putea împrumuta cel mult 15.000 de euro. Cu banii astfel obţinuţi se pot achita cheltuielile pentru creşă, grădiniţă, afterschool, dar şi pentru organizarea unor evenimente precum nunta şi botezul.

De asemenea, vor putea fi achiziţionate maşini cu mai multe locuri în cazul familiilor cu mulţi membri şi se va putea plăti avansul pentru o casă.

Împrumuturile se vor acorda în lei, la schimbul valutar al zilei, iar detaliile tehnice vor fi incluse într-un ordin de ministru, a precizat Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici