Iohannis: Această fază intensă de luptă anticorupţie e urâtă, foarte urâtă. Fără ea nu ne facem bine

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul conferinţei de bilanţ, la 100 de zile de mandat, că România a intrat într-o fază foarte intensă de combatere a corupţiei, care este ”foarte urâtă” pentru că scoate la suprafaţă tot ce e mai rău în politică, dar fără ea nu ne facem bine.

176 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Această fază intensă de luptă anticorupţie e urâtă, foarte urâtă. Fără ea nu ne facem bine

Iohannis: Această fază intensă de luptă anticorupţie e urâtă, foarte urâtă. Fără ea nu ne facem bine (Imagine: Shutterstock)

”Putem să constatăm cu toţii că România se află într-o fază foarte intensă de combatere a corupţiei. Acţiuni foarte vizibile, foarte multe ale Parchetelor care se ocupă de aceste lucruri. Consider că este un lucru bun. Vedem, şi dumneavoastră, şi eu, aproape zilnic, noi şi noi politicieni acuzaţi de lucruri, ceea ce ne duce cu gândul la o întebare: cum de au stat atâţia ani în spaţiul public şi nu a venit nimeni să verifice aceste chestiuni? Bine că se întâmplă şi acum, în ceasul al doisprezecelea”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, despre dosarele politicienilor, aflate în diverse stadii ale cercetării justiţiei.

Preşedintele a continuat: ”Trebuie să vă spun foarte clar, această fază intensă de luptă anticorupţie este urâtă, este foarte urâtă. Iese la suprafaţă tot ce a fost şi tot ce este mai rău şi mai urât în politica românească. Însă vă asigur că fără această fază, nu ne putem face bine”.

Întrebat care ar fi nerealizările din mandatul său, după 100 de zile, preşedintele Iohannis a spus: ”Faptul că Parlamentul încă nu au realizat ceea ce a promis consider că este, dacă putem să o tratăm aşa, o încă nerealizare”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici