Iohannis, către politicieni: Un Parlament tolerant cu corupţii nu se va bucura niciodată de respect

Preşedintele Klaus Iohannis, a scris, vineri, pe Facebook, despre cererile de încuviinţare a urmăririi penale a parlamentarilor, arătând că reînnoieşte apelul adresat clasei politice de a înţelege că un Parlament tolerant cu corupţia şi corupţii nu se va bucura niciodată de respectul cetăţenilor.

1124 afișări
Imaginea articolului Iohannis, către politicieni: Un Parlament tolerant cu corupţii nu se va bucura niciodată de respect

Klaus Iohannis (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Este cea de-a doua postare a şefului statului, pe Facebook, pe această temă, după ce, joi, în timpul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, Klaus Iohannis a scris pe Facebook, că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian.

Vineri, preşedintele a revenit asupra subiectului, arătând, tot într-o postare pe pagina de socializare, că ”procedurile pentru cererile de încuviinţare a reţinerii, arestării sau percheziţiei parlamentarilor şi cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniştri şi foşti miniştri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple şi mai transparente”.

 

 

 

”Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înţelege că un Parlament tolerant cu corupţia şi corupţii nu se va bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor”, a transmis Klaus Iohannis politicienilor.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatoului PNL Varujan Vosganian, precizând că votul senatorilor arată că nu s-a înţeles pe deplin necesitatea schimbării.

"Mă aşteptam ca Senatul să încuviinţeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât şi în recentul discurs ţinut în plenul Parlamentului", a transmis preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, la reuniunea informală a Consiliului European.

"În faţa justiţiei, nu există decât o singură măsură: respectul faţă de lege, indiferent de persoană sau funcţie", a mai scris Iohannis.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Deputatul PNL Cristina Pocora a declarat vineri pentru MEDIAFAX că senatorul Varujan Vosganian ar trebui să facă ”un pas în afara PNL” după ”incidentul” de la votul din Senat care a dus la respingerea solicitării DIICOT, motivând că situaţia afectează imaginea partidului.

”Noi în Camera Deputaţilor am încuviinţat de fiecare dată, indiferent de persoană, de partidul din care provine şi de discursul susţinut de la tribună, ridicarea imunităţii parlamentarilor şi mi se pare regretabil că acum Senatul are această abordare în cazul domnului Varujan Vosganian. Corect faţă de PNL şi de atitudinea sa de până acum în privinţa solicitărilor justiţiei ar fi, din punctul meu de vedere, ca domnul Varujan Vosganian să facă un pas în afara PNL. Altfel, toţi parlamentarii liberali şi întreg partidul vom fi afectaţi de incidentul din Senat, iar acest lucru nu este corect faţă de imaginea PNL”, a declarat Pocora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici