Video Iohannis, declaraţii la 8 ore de la producerea incendiului de la „Matei Balş”: „Situaţia se repetă. Problema este mult mai amplă”

Preşedintele Iohannis a declarat după incendiul de la Matei Balş că „problema este mult mai amplă” şi că aşteaptă reforma în sănătate de la Vlad Voiculescu ministrul Sănătăţii. Vinovaţii vor fi sancţionaţi, însă avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România.

3961 afișări

Iohannis a transmis condoleanţe familiilor îndoliate, a informat despre faptul că a ţinut legătura cu forţele de intervenţie în permanenţă şi a primit „toate datele care sunt certe despre intervenţie”.

„A fost o intervenţie foarte complicată, cu foarte multe forţe implicate”, a spus preşedintele, mulţumit de reacţia salvatorilor.

„Este foarte clar că trebuie rapid trase nişte concluzii şi venit cu soluţii. Situaţia se repetă cumva. Am avut nu de mult o tragedie la Piatra Neamţ, avem acum aici la Balş această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale şi cu siguranţă motivele sunt diverse. Ele sunt anchetate şi anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat şi vinovaţii vor fi sancţionaţi, însă după părerea mea problema este mult mai amplă. După părerea mea aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România şi am solicitat noului ministru al Sănătăţii şi la discuţia pe care am avut-o acum câteva săptămâni şi astăzi din nou să lucreze cu celeritate la un proiect pe reformă al sistemului de sănătate din România”, a spus Iohannis.

De asemenea, preşedintele i-a numit pe medici „eroii mei”, reiterând ideea că au depus eforturi supraomeneşti şi au lucrat până la epuizare în condiţii de stress extrem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
incendiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici