Iohannis, despre azile: Cei care sunt în poziţii să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă

Chestiunea cu azilele groazei este e o ruşine naţională, iar măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină, spune Klaus Iohannis.

79 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre azile: Cei care sunt în poziţii să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă

Iohannis, despre azile: Cei care sunt în poziţii să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă

„Chestiunea cu azilele groazei este una foarte complicată. Cred că e o ruşine naţională. Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. E evident că aici sunt mulţi vinovaţi, dar nu toţi pot fi încadraţi la fel. Sunt unii vinovaţi direct, cei care au supus la rele tratamente pe bătrânii care acolo şi-au căutat liniştea şi un tratament uman. E foarte problematic şi aceste persoane trebuie identificate şi sancţionate conform legii”, spune Klaus Iohannis.

El apreciază că mai sunt şi alţi vinovaţi.

„Cum putem să ne imaginăm că funcţionează aceste azile fără ca autorităţile de verificare şi control să ştie? Trebuie văzut cine a ştiut şi nu a acţionat trebuie tras la răspundere. Cred că lucrurile vor merge mai departe, fiindcă vinovaţi sunt toţi cei care au ştiut şi nu au făcut nimic, nu au sesizat, nu au intervenit. Trebuie să fie găsuiţi toţi vinovaţi, indiferent că vorbim de o vinovăţie în exerciţiul funcţiei sau una politică sau morală. Până când nu vor fi traşi la răspundere toţi cei care au permis o astfel de grozăvie lucrurile nu vor putea fi îmbunătăţite. Deci eu sunt adeptul unei intervenţii clare, ferme şi hotărâte”, adaugă şeful statului.

Întrebat dacă Marius Budăi ar trebui să demisioneze, Iohannis menţionează: „Nu ştiu cine se face vinovat politic. Sper ca cei care sunt în poziţii să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
azile,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici