Iohannis, despre ieşirea de la guvernare: Nu suntem aşa de revoluţionari cum reiese din gazete

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, declară, referitor la afirmaţia ministrului Finanţelor, potrivit căruia PNL nu va rămâne la guvernare dacă nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor, că liberalii nu sunt aşa de revoluţionari "cum reiese din gazete".

124 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre ieşirea de la guvernare: Nu suntem aşa de revoluţionari cum reiese din gazete

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, despre declaraţia ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, potrivit căruia liberalii nu vor rămâne la guvernare dacă nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a răspuns că discuţia i se pare "puţin artificială", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cred că discuţia este puţin artificială. Nici PSD nu şi-a exprimat o dorinţă de a face acest lucru (să majoreze cota unică de impozitare - n.r.), cum nici noi, liberalii, nu suntem aşa de revoluţionari cum reiese din gazete", a afirmat Iohannis.

Potrivit acestuia, guvernanţii discută despre faptul că este nevoie de mai mulţi bani şi se întreabă de unde pot fi luaţi, iar unii spun că trebuie majorate impozitele, alţii că trebuie combătută evaziunea, însă "nu s-a luat nicio hotărâre în USL".

Întrebat cum pot fi strânşi bani la buget, Iohannis a răspuns: "Prin combaterea evaziunii. Soluţia este destul de simplă şi aparţine tot entităţii conduse de ministrul Chiţoiu".

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că nu poate fi de acord cu majorarea impozitelor, însă trebuie impusă colectarea lor.

"Important este să finalizăm execuţia bugetară pe acest an într-o zonă de rezonabilitate şi Guvernul a luat măsura care s-a putut lua. A făcut o rectificare bugetară, a tăiat cheltuieli multe care nu au fost angajate şi nu văd nicio problemă enormă în această chestiune. Dacă am ajuns până în noiembrie şi abia acum discutăm ce facem cu banii care lipsesc, înseamnă că nu-i foarte arzătoare problema. Dacă s-ar fi ajuns la această discuţie în august, ar fi fost puţin mai complicat", a declarat Iohannis.

Ministrul Finanţelor, vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, declara că PNL nu va rămâne la guvernare dacă nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor.

Întrebat de presă dacă PNL va mai rămâne la guvernare dacă anul viitor, din orice motiv, va fi majorată cota unică, Chiţoiu a răspuns scurt : "Nu".

Liderii USL au vorbit la finalul ultimei şedinţe a Uniunii despre varianta reducerii TVA şi creşterii cotei unice în contextul discuţiilor legate de construcţia bugetară pentru anul 2014.

Premierul Victor Ponta afirma, joi, că el este cel care i-a cerut ministrului de Finanţe diferite scenarii pentru creşterea încasărilor la buget, discutate în USL, deoarece este mai uşor să se ceară la TV scăderi de taxe şi bani "mai ales când ai campanie electorală şi nicio responsabilitate".

El preciza că nu va majora cota unică de impozitare, dar că i-a cerut ministrului de Finanţe diferite scenarii pentru creşterea încasărilor la buget, discutate în USL, şi că aşteaptă concluzii din partea acestuia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici