Iohannis, despre sistemul Patriot: Să nu ne imaginăm că vorbim aici de o remorcă cu trei aparate

În măsura în care în final se cedează ceva, trebuie România să primească altceva, spune preşedintele Klaus Iohannis despre discuţiile privind trimiterea unui sistem Patriot în Ucraina. El afirmă că „nu este simplu, să nu ne imaginăm că vorbim aici de o remorcă cu trei aparate”.

1364 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre sistemul Patriot: Să nu ne imaginăm că vorbim aici de o remorcă cu trei aparate

Iohannis, despre sistemul Patriot: Să nu ne imaginăm că vorbim aici de o remorcă cu trei aparate

„Imediat după ce experţii clarifică chestiunile... Nu este simplu, să nu ne imaginăm că vorbim aici de o remorcă cu trei aparate... Este foarte complicat. Sunt contracte hcare s-au făcut între furnoizor şi beneficiatr, sunt instalaţii foarte sofisticate şi aceste lucruri trebuie foarte bine clarificate, nemaivorbind de faptul că eu nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare anti-rachetă şi fără apărare anti-aeriană. Despre asta vorbim. Deci în măsura în care în final se cedează ceva, trebuie România să primească altceva”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că nu există un orizont de timp.

„Aceste discuţii sunt purtate de cei din MApN şi dutrează un timp. (Zelenski - n.r.) Aşteaptă cu interes decizia României”, adaugă şeful statului.

De asemenea, el a precizat că România nu va trimite combatanţi în Ucraina: „E simplă discuţia şi cu asta cred că s-a terminat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici