Iohannis, despre un sprijin din partea lui Antonescu: Nu ar fi fost rău, dar nu a făcut-o

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, despre un sprijin în campanie din partea lui Crin Antonescu, că „nu ar fi fost rău”, dar că, din motive pe care nu le cunoaşte, acesta nu a făcut-o şi a precizat că a avut cu el un schimb de mesaje, neutru, în urmă cu câteva zile.

2630 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre un sprijin din partea lui Antonescu: Nu ar fi fost rău, dar nu a făcut-o

Crin Antonescu (Imagine: Lucian Radulescu/Mediafax Foto)

Întrebat, într-un interviu la Reporter Virtual, dacă l-ar fi ajutat ca fostul preşedinte PNL Crin Antonescu să îl sprijine în turul II, Klaus Iohannis a spus: „Nu ar fi fost rău, dar, din motive pe care nu le cunosc, nu a făcut-o”. El a menţionat că a avut un schimb de mesaje cu Antonescu acum câteva zile, unul „neutru”.

Despre afirmaţia lui Victor Ponta, din confruntarea televizată de marţi seară, că nu ar fi candidat niciodată împotriva lui Antonescu, Iohannis a spus: „Poveşti, bineînţeles că ar fi candidat. De asta s-a rupt USL, ei nu au avut niciodată în gând să îl sprijine pe Antonescu şi să îl facă preşedinte. Astea sunt poveşti”.

De asemenea, întrebat despre afirmaţia premierului Victor Ponta din finalul dezbaterii de marţi seară referitoare la faptul că ar fi ”o poleială de Ion Raţiu şi Crin Antonescu” şi că în interiorul său ar fi ”un Traian Băsescu”, Iohannis a spus că nu crede că trebuie să răspundă la afirmaţii jignitoare.

„Aşa ştie să facă campanie, cu replici de cartier. Nu mă simt obligat să răspund la aşa ceva. Iar treaba cu Traian Băsescu ... păi, nu vă supăraţi, pe mine m-a refuzat Traian Băsescu, pe el l-a pus premier. Ce concluzie putem să tragem de aici?”, a comentat Iohannis ultimul mesaj al lui Victor Ponta din confruntarea de marţi seară.

Iohannis a mai fost întrebat dacă nu este deranjat de faptul că Traian Băsescu nu a exprimat public un eventual sprijin pentru candidatura sa în turul II.

”Nu mă deranjează şi mi-ar fi plăcut ca preşedintele Băsescu să aibă această atitudine pe toată perioada campaniei, ar fi fost atitudinea cea mai corectă pentru un preşedinte încă în funcţie şi care nu candidează. A avut altă abordare, treaba domniei sale”, a răspuns Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici