Iohannis, despre un titlu de cetăţean de onoare neridicat de Băsescu: După cinci ani urgenţa dispare

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, referitor la un titlu de cetăţean de onoare acordat de municipalitate preşedintelui Traian Băsescu, în 2007, dar care nu a fost niciodată ridicat, că "nu este o temă de actualitate" deoarece "după cinci ani, urgenţa dispare".

327 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre un titlu de cetăţean de onoare neridicat de Băsescu: După cinci ani urgenţa dispare

Traian Băsescu (Imagin: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că, la ultima vizită în judeţul Sibiu, Traian Băsescu a declarat că va veni să îşi ridice titlul de cetăţean de onoare "până la finalul mandatului".

"Ştiu c-aţi fost la munte (localitatea Jina, judeţul Sibiu, unde Traian Băsescu a făcut, duminică, o vizită - n.r.) şi v-aţi întâlnit şi v-a dat sfaturi valoroase, dar nu este o temă de actualitate. Ar fi fost în 2007 şi în 2008. Acum actualitatea chiar a dispărut", a declarat Iohannis.

Întrebat dacă titlul acordat de Consiliul Local Sibiu în anul 2007 mai există, Iohannis a răspuns afirmativ, dar a adăugat că "nu mai este niciun fel de urgenţă".

"Categoric titlul există şi poate fi înmânat, dar nu mai este niciun fel de urgenţă, după cinci ani urgenţa dispare. (...) Preşedintele are o agendă extrem de încărcată şi noi încercăm să ne pliem pe această agendă", a spus Iohannis.

În opinia primarului, "dacă durează şase ani până ajunge preşedintele la Sibiu, atât durează. Nu este nicio problemă".

În anul 2007, când municipiul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană, mai multe personalităţi care au contribuit la buna desfăşurare a programului şi a pregătirilor au primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu. Printre aceste personalităţi s-a aflat şi Traian Băsescu, însă acesta nu şi-a ridicat nici până în prezent distincţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici