Iohannis, despre votul în cazul Corlăţean: Parlamentul nu trebuie să obstrucţioneze ancheta

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Sibiu, că nu este treaba Parlamentului să protejeze pe cineva şi că parlamentarii nu trebuie să obstrucţioneze cercetarea penală, ci să lase justiţia să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei unui politician.

425 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre votul în cazul Corlăţean: Parlamentul nu trebuie să obstrucţioneze ancheta

Iohannis, despre votul în cazul Corlăţean: Parlamentul nu trebuie să obstrucţioneze ancheta

"Mesajul este acelaşi pe care îl dau mereu la Parlament: nu este treaba Parlamentului să protejeze pe cineva. Este un vot care este bine să se analizeze în profunzime cum se dă, dar părerea mea este cã nu trebuie obstrucţionatã cercetarea penalã. Un parlamentar care este nevinovat va fi gãsit nevinovat şi nu se va întâmpla absolut nimic, dar nu pot să concep ca printr-un vot în Parlament sã fie opritã o procedură care se poate termina fie cu declararea nevinovăţiei, fie cu urmãrirea penalã", a declarat şeful statului referitor la decizia pe care Senatul urmează să o ia, marţi seara, cu privire la solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru de externe Titus Corlăţean.

Iohannis a mai spus că senatorii ar trebui să încuviinţeze solicitarea procurorilor.

"Şi eu cred că de fiecare dată ar fi foarte bine să se accepte aceste solicitãri din partea procurorilor", a spus Klaus Iohannis, la finalul vizitei preşedintelui german, Joachim Gauck, la Cisnãdie, în judeţul Sibiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici