Iohannis: Distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război a Rusiei

„Distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război a Rusiei împotriva civililor nevinovaţi”, scrie pe Twitter preşedintele Klaus Iohannis.

244 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război a Rusiei

Iohannis: Distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război a Rusiei

„Distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război a Rusiei împotriva civililor nevinovaţi. Rusia şi cei responsabili de acest act trebuie să răspundă în faţa legii. Gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi de acest atac teribil.”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

Reacţia preşedintelui Iohannis vine după ce un imens baraj din epoca sovietică din partea din sudul Ucrainei controlată de Rusia a fost aruncat în aer marţi, eliberând un potop de apă în zona de război, potrivit forţelor ucrainene şi ruse.

Ambele părţi se acuză reciproc de distrugerea barajului.

Distrugerea barajului Kakhovka din sudul Ucrainei reprezintă o ameninţare pentru centrala nucleară Zaporojie, dar situaţia este sub control, a declarat marţi agenţia de stat ucraineană pentru energie atomică.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, instituţia de supraveghere nucleară a ONU, a scris pe Twitter că monitorizează îndeaproape situaţia, dar că nu există "niciun risc imediat de securitate nucleară la centrală", care se află tot în sudul Ucrainei, notează Reuters.

Marţi, exploziile de la barajul Kakhovka, din epoca sovietică, aflat pe teritoriul ocupat de Rusia, au dezlănţuit inundaţii într-o zonă care este acum o zonă de război, potrivit forţelor ucrainene şi ruse care se acuză reciproc pentru distrugere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici