Iohannis: E "self-evident" că am votat pentru cea mai bună şi cea mai competentă echipă

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, la ieşirea din secţia de votare, că a votat "pentru România europeană", fiind "self-evident" că a ales "cea mai bună şi cea mai competentă echipă", care să-l reprezinte "la un nivel foarte bun”.

597 afișări
Imaginea articolului Iohannis: E "self-evident" că am votat pentru cea mai bună şi cea mai competentă echipă

Iohannis: E "self-evident" că am votat pentru cea mai bună şi cea mai competentă echipă (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a votat, duminică, pentru alegerile europarlamentare, la Secţia numărul 69 din municipiul Sibiu, fiind însoţit de Carmen Iohannis, soţia sa.

La intrarea în secţia de votare, acesteia i-au căzut din poşetă ochelarii de soare, fiind ridicaţi de pe caldarâm de un jurnalist. În scurt timp, cei doi au ieşit din şcoala în care este amenajată secţia de votare pentru recuperarea ochelarilor şi abia apoi s-au întors pentru a vota.

"Am votat pentru România europeană şi, dacă m-aţi întreba cu cine am votat, cred că este self-evident, cu cea mai bună, cea mai competentă echipă”, a declarat Iohannis, la ieşirea din secţia de votare.

Întrebat ce aşteaptă de la aceste alegeri, Iohnnis a răspuns: "Personal, în calitate de persoană privată, sper să câştige o echipă care mă reprezintă pe mine, ca şi cetăţean european, la un nivel foarte bun”.

Iohannis a precizat că prezenţa la vot nu i se pare "chiar aşa de mică" şi i-a îndemnat pe toţi sibienii să voteze.

"Prezenţa mică nu mă surprinde şi nu-i chiar aşa mică. Din ce-am discutat, cel puţin aici la secţia mea de votare, prezenţa este destul de bună. Alegerile sunt întotdeauna foarte importante. Sunt esenţa democraţiei. Astăzi, ca şi altă dată, oamenii să meargă la vot fiindcă acesta este modul în care alegătorul participă la democraţie şi este un drept pe care ni l-am câştigat greu şi ar fi păcat să renunţăm de bună voie la el. Eu îi îndemn pe sibieni să meargă la vot”, a spus Iohannis.

Iohannis a adăugat că este "optimist” în privinţa rezultatului alegerilor şi a anunţat că aşteaptă primele estimări la Sibiu, urmând ca doar în cursul zilei de luni să facă primele comentarii pe marginea acestora.

Întrebat dacă nu este superstiţios şi dacă nu consideră un semn rău faptul că s-a întors din drum înainte de a vota, Iohannis a răspuns: "Nu, este un semn bun că ne-am întors şi am recuperat ochelarii”.

Răspunzând unei întrebări, Iohannis a afirmat că nu crede că vor apărea fraude în procesul electoral, "nici în Sibiu, nici în ţară”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici