Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe liderii Coaliţiei de guvernare pentru a discuta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

„Marele Plan de Rezilienţă al românilor”, aşa cum l-a numit premierul Cîţu, este pe masa de lucru la Cotroceni. Preşedintele Iohannis a chemat, din nou, toţi liderii implicaţi în elaborarea programului.

339 afișări
Imaginea articolului Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe liderii Coaliţiei de guvernare pentru a discuta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe liderii coaliţiei de Guvernare pentru a discuta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Surse politice spun că se discută şi despre majoritatea calificată de care are nevoie Puterea în Parlament. Trebuie să ratifice decizia de creştere a contribuţiei la Uniunea Europeană, de la 1,2%, la 1,4% din Venitul Naţional Brut. Este o decizie necesară pentru alocarea fondurilor PNRR.

Liderul PSD ameninţa că dacă acest plan nu este prezentat în Parlament, atunci Partidul Social Democrat nu va vota pentru ratificarea Deciziei europene 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii. Decizia trebuie ratificată de parlamentele fiecărei ţări membre UE.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri, ora 16.00, o şedinţă de lucru pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Vor participa preşedintele CD, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Hunor Kelemen, ministrul Investiţiilor, Cristian Ghinea.

Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR) va fi prezentat Guvernului în această săptămână, pentru o primă citire, a spus, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, care speră că o decizie finală va fi luată de Executiv săptămâna următoare.

PNRR va avea 33 de componente, grupate pe cei 6 piloni care au fost introduşi de către Parlamentul European, iar fiecare domeniu de intervenţie va avea atât reforme cât şi investiţii, precum şi jaloanele şi ţintele care trebuie realizate. România are un buget alocat de 29,2 miliarde, mai mic decât suma iniţială de 30,5 miliarde de euro, „în urma recalculării Produsului Intern Brut în 2020 comparaţie cu media europeană”, spunea ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
şedinţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici