Iohannis: În România nu există o problemă maghiară, nu ne simţim ameninţaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Berlin, că în România nu există o problemă maghiară şi nu ne simţim ameninţaţi de acest lucru, precizând că minoritatea maghiară are reprezentanţi politici în România, care sunt partenerii lui de discuţie.

2451 afișări
Imaginea articolului Iohannis: În România nu există o problemă maghiară, nu ne simţim ameninţaţi

Klaus Iohannis (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat în cadrul conferinţei de presă comune susţinută cu Cancelarul Germaniei, Angela Merkel dacă este îngrijorat de atitudinea Ungariei cu privire la protecţia minorităţii maghiare, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că ”este clar că interesul Ungariei pentru minoritatea maghiară din afara ţării este extrem de ridicat”.

”În România, nu ne simţim ameninţaţi de acest lucru, dar binenţeles că suntem foarte atenţi când un stat vecin manifestă un interes atât de ridicat faţă de o minoritate”, a precizat şeful statului.

Klaus Iohannis a ţinut să menţioneze că ”minoritatea maghiară are reprezentanţi politici în România, care sunt partenerii săi de discuţie”.

”Cu aceşti oameni politic mă întâlnesc foarte des, discutăm despre problemele respective şi pot să vă asigur că în România nu există o problemă maghiară”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici