Iohannis: MAI trebuie să asigure cu un profesionalism din ce în ce mai ridicat siguranţa cetăţenilor

MAI este o instituţie modernă, care trebuie să asigure cu un profesionalism din ce în ce mai ridicat siguranţa cetăţenilor noştri şi să se implice activ în atingerea unor obiective strategice la nivelul UE, transmite Klaus Iohannis de Ziua Ministerului Afacerilor Interne.

298 afișări
Imaginea articolului Iohannis: MAI trebuie să asigure cu un profesionalism din ce în ce mai ridicat siguranţa cetăţenilor

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, un mesaj cu prilejul Zilei Ministerului Afacerilor Interne, prezentat de către Ion Oprişor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Securităţii Naţionale.

„Se împlinesc 160 de ani de la momentul înfiinţării primului Minister de Interne. În prezent, instituţia dumneavoastră este una modernă, care trebuie să asigure cu un profesionalism din ce în ce mai ridicat siguranţa cetăţenilor noştri şi să se implice activ în atingerea unor obiective strategice la nivelul Uniunii Europene. Apreciez eforturile însemnate depuse pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, a migraţiei ilegale şi pentru securizarea frontierei de stat şi a frontierei comune a Uniunii Europene. Printre principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne trebuie să se afle şi contribuţia la finalizarea procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen, consolidarea Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, protecţia infrastructurilor critice naţionale şi creşterea rezilienţei în toate domeniile de activitate socială. Prin aplicarea corectă şi fără discriminare a legii, aveţi misiunea de a-i face pe toţi cetăţenii ţării noastre să se simtă protejaţi şi permanent în siguranţă”, transmite Klaus Iohannis.

Şeful statului a mulţumit poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi celorlalţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne care, „prin devotamentul şi dăruirea lor, veghează la securitatea cetăţenilor noştri şi la respectarea drepturilor şi a libertăţilor acestora”.

„Le mulţumesc, de asemenea, tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unor misiuni sau formate de cooperare multinaţionale şi care, prin dăruire şi implicare, contribuie la creşterea prestigiului ţării noastre la nivel internaţional. Totodată, aducem astăzi un pios omagiu acelora care, în ţară sau în afara frontierelor României, au făcut sacrificiul suprem în slujba cetăţeanului şi în îndeplinirea misiunilor care le-au fost încredinţate. Astăzi, când Europa se află în faţa celei mai grave crize de securitate din ultimele decenii, cauzate de agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, statele din regiune, inclusiv România, se confruntă cu fluxuri semnificative de refugiaţi. Ministerul Afacerilor Interne, alături de alte instituţii ale statului, se află în linia întâi a sprijinirii acestor oameni a căror viaţă este dramatic afectată de război, inclusiv prin facilitarea transferului de sprijin umanitar internaţional către poporul ucrainean. Vă îndemn să continuaţi a vă îndeplini toate misiunile cu cinste, integritate, onestitate şi fermitate, contribuind astfel la consolidarea sentimentului de siguranţă publică, de care cetăţenii României au atâta nevoie”, se menţionează în finalul mesajului lui Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici