Iohannis: Nu m-am aşteptat ca Băsescu să nu dorească să discute cu mine

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu se aştepta că preşedintele Traian Băsescu să nu îl invite la discuţii, afirmând, însă, că nu crede că şeful statului are ceva împotriva sa, şi că acesta are probabil o altă nominalizare pentru funcţia de premier.

24 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Nu m-am aşteptat ca Băsescu să nu dorească să discute cu mine

Iohannis: Nu m-am aşteptat ca Băsescu să nu dorească să discute cu mine (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Nu m-am aşteptat să nu dorească să discute cu mine. Acest lucru se datorează faptului că are o altă opţiune. Nu e neapărat împotriva mea, ci are o altă persoană care, în opinia sa, este mai bună, indiferent care sunt motivele. Nu o iau personal. Dacă nu voi fi nominalizat, nu e împotriva mea, preşedintele are o altă persoană din diferite motive pe care le va expune, probabil, la momentul potrivit", a declarat Iohannis.

"Nu m-am aşteptat să se facă o desemnare ieri ( miercuri - n.r.). Preşedintele nu a avut toate datele. Ştiţi că în astfel de situaţii hotărârile se iau în funcţie de o serie de sondaje şi evaluări cu specialiştii. Preşedintele nu a putut face asta în două ore, de când a primit propunerea majorităţii parlamentare. Nu am aşteptat să fie desemnat ieri cineva", a declarat Iohannis.

Iohannis a spus că nu ar avea nimic împotrivă să discute şi cu PDL despre nominalizarea sa, dacă această formaţiune s-ar arăta interesată, dar nu crede că partidele care îl susţin în acest moment vor accepta ideea.

"E o situaţie interesantă. Am avut un guvern susţinut de două partide mari, care nu a funcţionat. E greu de crezut că aceleaşi două partide şi alte partide să susţină acelaşi candidat. Ar fi o chestiune bizară", a afirmat primarul Sibiului.

El a fost întrebat de ce când preşedintele Traian Băsescu i-a propus funcţia de ministru al Învăţământului nu s-a dus să discute această propunere cu el.

Iohannis a răspuns că de data aceasta preşedintele trebuia să îl invite la discuţii şi situaţia era mult diferită, pentru că era vorba de o discuţie între două instituţii, fiind vorba de preşedinte şi nominalizarea majorităţii parlamentare pentru premier, nu o discuţie între două persoane fizice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici