Iohannis, pledoarie pentru golf şi pentru Duster la decernarea premiilor Cupei „Paul Tomiţă”

„Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii”, a declarat sâmbătă preşedintele Klaus Iohannis, prezent la decernarea premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă” de la clubul de golf din comuna Pianu, Alba.

822 afișări
Imaginea articolului Iohannis, pledoarie pentru golf şi pentru Duster la decernarea premiilor Cupei „Paul Tomiţă”

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Mă bucur să întâlnesc aici atâţia oameni pasionaţi de golf, un sport care nu este deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mişcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a testat şi noul Duster, produs de uzina Dacia.

„Am urcat astăzi la volanul noului Duster, o maşină produsă în România şi deja celebră în Europa. Chiar şi în condiţiile pandemiei, am apreciat modul în care în industrie, şi în economie în general, firmele s-au pregătit şi s-au adaptat corespunzător pentru continuarea activităţilor economice în condiţii de siguranţă. Ştiu că v-a fost greu tuturor, sunt aici reprezentanţi ai mai multor firme din România, însă mă bucur că, împreună, am reuşit să trecem peste ce a fost mai greu, în principal datorită vaccinării, care a atenuat în mare măsură criza. Totuşi, unele probleme ale lanţului de aprovizionare, şi nu mă refer aici doar la situaţia componentelor electronice, şi-au pus amprenta deja pe prima jumătate a acestui an. Dacă luăm doar exemplul Daciei Duster, vânzarea a aproape 2 milioane de maşini în ultimii 12 ani reflectă cu certitudine menţinerea unei poziţii privilegiate în rândul preferinţelor clienţilor”, a spus preşedintele.

Iohannis a vorbit şi despre nevoia de dialog dintre Guvern şi mediul de afaceri, dar şi de nevoia de bani peentru a face performanţă în sport.

„Sportul românesc are mare nevoie de politici publice mai bine ţintite, de resurse, de infrastructură modernă şi accesibilă, dar mai ales de implicare la toate nivelurile de organizare administrativă, economică şi socială. Dacă ne referim la economie, dezvoltarea nu poate avea loc fără investiţii, şi nu mă refer aici doar la resurse financiare. Dincolo de alocarea de fonduri pentru cercetare-dezvoltare sau de programe precum Rabla şi Rabla Plus, industria auto românească, la fel ca întreaga economie naţională, are nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Şi de un sprijin din partea statului mai adaptat noii realităţi post-criză”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici