Video Iohannis: PSD vrea să dea Ardealul ungurilor. Ciolacu, ce ţi-a promis Viktor Orban?

  • Scandal în rândul politicienilor privind autonomia Ţinutului Secuiesc
  • Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere, iar acum se află la vot la Senat
  • Klaus Iohannis acuză PSD de o înţelegere cu Viktor Orban
  • Iohannis: acest lucru nu se va întâmpla cât timp sunt eu preşedinte
1230 afișări

Klaus Iohannis intervine în scandalul autonomiei Ţinutului Secuiesc. Preşedintele României acuză PSD că ar avea o înţelegere cu Viktor Orban „să dea Ardealul ungurilor”. Şeful statului şi-a început discursul salutând în limba maghiară!

„Io no pot Kivanok PSD (Să aveţi o zi frumoasă - nr). Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ului a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentur vieţile românilor, ca să scăpăm de această pandemie, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Io no pot Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?” a spus Klaus Iohannis.

„Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlament. Este inadmisibil aşa ceva şi până când sunt eu preşedintele României o astfel de lege nu va exista.”

Senatorii s-au întâlnit azi, la ora 14:00, pentru a discuta şi vota decizional proiectul de lege.

Iniţiatorii proiectului de lege susţin că înfiinţarea regiunii autonome este o expresie a identităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare.

Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş”, ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

Şi liderul deputaţilor PNL susţine că autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă un troc politic al PSD-UDMR.

Totuşi, Marcel Ciolacu anunţă pe Facebook că PSD nu susţine acest proiect legislativ.

 

 

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici