Iohannis spune că are prima şansă la prezidenţiale şi nu-i va crea probleme candidatura lui Cioloş

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei întâlniri informale cu presa, vineri la Palatul Cotroceni, că are prima şansă la alegerile prezidenţiale de anul viitor şi nu-i va crea probleme o posibilă candidatură a fostul premier Dacian Cioloş.

463 afișări
Imaginea articolului Iohannis spune că are prima şansă la prezidenţiale şi nu-i va crea probleme candidatura lui Cioloş

Iohannis spune că are prima şansă la prezidenţiale şi nu-i va crea probleme candidatura lui Cioloş

"Am prima şansa la alegerile prezidenţiale.Candidatura lui Cioloş nu îmi va crea problemele. Care va fi dorit de popor acela va fi preşedinte", a spus Klaus Iohannis.

Totodată, şeful statului a subliniat că şi ar dori o mai bună colaborare între partidele de Opoziţie.

Despre moţiunea de cenzură împotriva Guvernului respinsă, joi, în plenul reunit al Parlamentului, preşedintele a spus că nu crede că se putea face mai mult.

Pe 23 iunie, Klaus Iohannis a anunţat, la Sibiu, că va candidat pentru un al doilea mandat la Cotroceni, precizând că a văzut sondaje care arătau că nivelul de nemulţumire a depăşit 80%, ceea ce înseamnă că „lumea nu mai are încredere în clasa politică”.

Despre o candidatura la alegerile prezidenţiale din 2019, Dacian Cioloş a afirmat, pe 16 octombrie, la Iaşi, că nu exclude posibilitatea să se înscrie în cursă, însă a dat de înţeles că încă nu a luat o hotărâre. Acesta a adăugat că nu şi-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze şi mai mult Opoziţia.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, că din cauza faptului că cererea de înregistrare a Mişcării România Împreună trenează în justiţie, colegi de-ai săi, ”oameni anonimi”, au înregistrat un alt partid care va lua locul MRÎ, care se numeşte Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS).

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a picat în Parlament, demersul Opoziţiei nereuşind să strângă numărul necesar de voturi, şi anume, 233. Pentru moţiunea de cenzură au votat doar 161 dintre senatori şi deputaţi, iar împotrivă au votat trei parlamentari. Votul a fost secret cu bile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici