Iohannis: Susţinem consolidarea construcţiei europene, recâştigarea încrederii cetăţenilor în UE

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la o recepţia de Ziua Republicii, că România şi Italia susţin obiectivul de consolidare a construcţiei europene, de revigorare a spiritului european şi de recâştigare a încrederii cetăţenilor în proiectul european.

377 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Susţinem consolidarea construcţiei europene, recâştigarea încrederii cetăţenilor în UE

Iohannis: Susţinem consolidarea construcţiei europene, recâştigarea încrederii cetăţenilor în UE (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Susţinem împreună obiectivul de consolidare a construcţiei europene, de revigorare a spiritului european şi de recâştigare a încrederii cetăţenilor în proiectul european. Trebuie să promovăm coerent şi ferm punctele forte ale acestuia şi să reflectăm împreună la următorii săi paşi. Astfel, România şi Italia susţin împreună o serie de iniţiative destinate realizării unei integrări europene sporite", a spus preşdintele la recepţia de la reşedinşa ambasadorului Italiei, Diego Brasioli.

Şeful statului a reiterat sprijinul României pentru soluţionarea crizelor europene, inclusiv cea legată de migraţie.

"În plan european, România şi Italia au obiective şi abordări comune şi un dialog solid. Obiectivele noastre fundamentale rezidă într-o Uniune mai puternică, mai unită şi mai competitivă, bazată pe respectarea drepturilor şi valorilor fundamentale, care trebuie reafirmate cu atât mai mult în contextul numeroaselor provocări actuale, interne sau externe, cu care se confruntă Uniunea", a spus Iohannis.

De asemenea, preşedintele a vorbit despre "relaţia privilegiată" dintre cele două ţări şi despre importanţa schimburilor comerciale, amintind că Italia este al doilea partener comercial al României şi ocupă primul loc în topul investitorilor străini, prin raportare la număr de firme înregistrate.

"Cooperarea economică dintre România şi Italia este unul dintre aspectele esenţiale ale parteneriatului nostru strategic. Suntem, cred, cu toţii de acord că este nevoie de consolidarea şi intensificarea acesteia. Companiile italiene constituie deja o prezenţă dinamică în România, iar contribuţia întreprinzătorilor italieni este una importantă pentru dezvoltarea României", a spus Iohannis.

La recepţie a fost prezent şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a conversat mai mult timp cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. De asemenea, fostul premier Victor Ponta a fost printre invitaţi, alături de fostul ministru de Externe Titus Corlăţean. Printre invitaţi au fost mai mulţi membri ai corpului diplomatic, inclusiv ministrul Lazăr Comănescu, şi mai mulţi diplomaţi, printre care şi ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici