Ion Ştefan, al doilea ministru propus în Guvernul Orban, avizat negativ în comisiile parlamentare: Audierea de astăzi a fost una corectă, de bun augur

Ion Ştefan, propus ministru al Dezvoltării, a fost avizat negativ în comisiile reunite pentru administraţiei publică din Parlament, fiind al doilea liberal care a primit un astfel de aviz, după Florin Cîţu, nominalizat la Ministerul Finanţelor.

3349 afișări
Imaginea articolului Ion Ştefan, al doilea ministru propus în Guvernul Orban, avizat negativ în comisiile parlamentare: Audierea de astăzi a fost una corectă, de bun augur

Ion Ştefan, al doilea ministru propus în Guvernul Orban, avizat negativ în comisiile parlamentare

Au fost 19 voturi „împotrivă” şi 17 voturi „pentru” în comisiile parlamentare.

Ion Ştefan a declarat, în cadrul audierii de marţi, că prioritatea sa va fi achitarea tuturor facturilor pentru PNDL 1 şi 2, plus continuarea lucrărilor demarate pe aceste programe. El a precizat că nimeni nu vrea să mai audă de „achiziţii dubioase”, iar risipa banului public trebuie să dispară.

Totodată, Cătălin Rădulescu (PSD) şi Ion Ştefan (PNL) au avut miercuri un schimb acid de replici pe tema vilei de 910 metri pătraţi a liberalului.

„Suntem ca în filmele cu pitici.(...) Să vină Benny Hill”, a spus Rădulescu. „Poate aţi cumpărat un costum mai mare cu un număr?”, a întrebat Ştefan.

În afară de Ion Ştefan, propus la Dezvoltare, doar liderul senatorilor PNL Florin Cîţu, propus la Finanţe a primit, marţi, aviz negativ în forurile legislative de specialitate. Avizul în comisii este consultativ.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

 

Ion Ştefan, după avizul negativ în comisii: Audierea de astăzi a fost una corectă, de bun augur

Ion Ştefan, propus de PNL la Ministerul Dezvoltării şi avizat negativ în comisiile parlamentare, a afirmat că audierea în forurile legislative a fost una corectă şi de bun augur. Liberalul a precizat că a venit să vorbească despre dorinţa sa este de a tranforma administraţia locală într-una 3D.

„Audierea de astăzi a fost o audiere corectă, de bun augur, trebuie să fim oameni pregătiţi penru a face faţă provocărilor şi ca atare, astăzi în Comisie am avut şansa să le vorbesc cetăţenilor români despre dorinţa mea de a transforma administraţia locală într-o administraţie 3D. Poate spusele mele sunt luate într-un sens mai uşor dar să ştiţi că PNL se va ocupa şi are ca obiectiv ca administraţia publică să devină 3D”, a afirmat Ion Ştefan, la finalul şedinţei comisiilor în care a primit aviz negativ.

„Mi s-a transmis că am beneficiat de un tip de întrebări mai puţin prietenoase, dar un ministru trebuie să reziste şi la asemenea întrebări. Deci eu sunt un cetăţean care respectă legea şi va respecta în continuare legea”, a completat deputatul PNL.

Liberalul a adăugat că în ultimii cinci ani a plătit 97 de milioane de lei, precizând că „taxele pentru mine au fost dumnezeieşti”.

„Am plătit 97 de milioane de lei în ultimii 5 ani, reprezentând 970 de miliarde de lei, bani vechi. Acesta taxe plătite de firmele pe care le-am construit au fost truda muncii a unor angajaţi. Deci angajaţii din mediu privat sunt cei care au generat aceste taxe. Am emoţii pentru angajaţii firmei Balcanic, oameni care au muncit 20 de ani şi au văzut că omul care a trâmbiţat şi s-a bătut cu pumnul în piept că achită taxele la bugetul statului, s-a trezit că nu e un bun plătitor. Taxele pentru mine au fost dumnezeieşti. De fiecare compania pe care am construit-o şi comisia mea şi-au plătit taxele”, a explicat Ion Ştefan.

El a mai spus că nu se aştepta ca PSD să îi dea vreun vot în comisiile reunite, subliniind că relaţia sa cu acest partid este zero.

„Astăzi nu mă aştept ca PSD să îmi acorde vreun vot. Aş vrea să ştiti că relaţia mea cu acest partid este zero. Eu nu dau mâna cu Marian Oprişan, nu am dat mâna cu Marian Oprişan fizic”, a conchis Ion Ştefan.

Ion Ştefan, propus pentru portofoliul Dezvoltare, a fost avizat negativ în comisiile reunite pentru administraţiei publică din Parlament, fiind al doilea liberal care a primit un astfel de aviz, după Florin Cîţu, nominalizat la Ministerul Finanţelor. Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici