Ionescu Quintus: Îmi plec fruntea în faţa Regelui Mihai. Destinul României, strâns legat de viaţa lui

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat miercuri, după anunţul retragerii din viaţa publică a Regelui Mihai, că îşi pleacă fruntea în faţa acestuia şi afirmă că destinul României, dar şi al lui personal sunt strict legate de acţiunile Majestăţii Sale.

Ionescu Quintus: Îmi plec fruntea în faţa Regelui Mihai. Destinul României, strâns legat de viaţa lui (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

''Îmi amintesc foarte bine că una din primele mele reacţii publice am făcut-o la 8 noiembrie 1945, când am participat la manifestarea de protest şi de solidaritate cu Majestatea Sa, la Ploieşti. Aşa s-a întâmplat să înceapă viaţa mea, cu o primă arestare, chiar la o participare, dar nu numai că am participat, am condus manifestarea de aici pentru acest tânăr rege de atunci şi atât de bătrân astăzi şi de stimat la noi şi în toată lumea şi mai ales în familiile regale din Europa'', a declarat, pentru MEDIAFAX, Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal susţine că destinul României este strict legat de acţiunile Regelui Mihai.

''Am trăit foarte mult în paralel, ne-am cunoscut, fără îndoială, am fost la dânsul invitat în vizită de mai multe ori. În ultimul timp, de când nu mai este în ţară, mă rog, interesul familiei regale nu s-a mai manifestat în privinţa mea şi era normal, dar trebuie să spun că istoria ţării noastre şi destinele ţării şi poporului nostru sunt atât de strâns legate de viaţa şi de atitudinile sale, încât, ca orice român, astăzi, atât de bătrân ce sunt, trebuie să-mi plec fruntea, să îi mulţumesc şi să-i urez în această viaţă, mai puţin publică, sănătate şi să fie multă, multă vreme în fruntea Casei Regale din ţara noastră”, a mai precizat liberalul.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viaţa publică în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României. Retragerea vine pe fondul unor grave probleme de sănătate - diagnosticele puse de echipa medicală sunt ''carcinomepidermoid metastazant''şi ''leucemie cronică''.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 10 comentarii
Taguri:
REGELE MIHAI ,
MIRCEA IONESCU QUINTUS ,
CASA REGALA
COMENTARII
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”