Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării

  • Iranienii au votat vineri pentru a desemna un nou preşedinte.
  • Alegerile îl au favorit pe ultraconservatorul Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati.
  • Ţara se confruntă cu nemulţumirea faţă de grava criză economică şi socială.
548 afișări
Imaginea articolului Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării

Operaţiunile de vot au fost extinse considerabil pentru a permite o participare maximă în condiţii bune pentru cei 59,3 milioane de alegători din Republica Islamică, ţinând cont de pandemia de COVID-19 care loveşte puternic ţara.

Scrutinul a fost închis oficial la orele 02.00 în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Şeful Autorităţii Judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, în vârstă de 61 de ani, nu are concurenţă, după descalificarea principalilor săi adversari.

Din 1997, alegerile prezidenţiale din Iran au rezervat în mod regulat surprize. Rezultatele ar putea fi cunoscute sâmbătă la prânz.

Anunţul turului al doilea pentru 25 iunie ar fi, cu siguranţă, o lovitură de teatru, deoarece rarele sondajele disponibile l-au dat pe Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati câştigător din primul tur.

Aceleaşi sondaje au sugerat un absenteism record, în jur de 60%. Potrivit agenţiei Fars, apropiată de ultraconservatori, participarea ar fi putut, totuşi, să depăşească pragul de 50%, mai scrie AFP. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici