Ivan: Dacă Băsescu îşi impune premierul, salariile şi pensiile vor fi tăiate din nou

Liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, a declarat joi că dacă preşedintele Traian Băsescu va impune, după alegeri, primul-ministru, atunci salariile şi pensiile vor fi din nou tăiate, iar PDL va continua politicile sale de austeritate.

631 afișări
Imaginea articolului Ivan: Dacă Băsescu îşi impune premierul, salariile şi pensiile vor fi tăiate din nou

Cătălin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/ Arhiva Mediafax Foto)

"Trebuie să mergem la vot pentru ca salariile şi pensiile să nu mai fie tăiate de guvernele lui Traian Băsescu. Este clar pentru toată lumea că, dacă Traian Băsescu îşi impune primul-ministru, vom avea în continuare tăieri de salarii, tăieri de pensii, banii pe care i-am găsit cu greu să dăm salariile şi pensiile înapoi vor fi luaţi de acolo şi PDL, aşa cum se laudă în Europa că este campionul austerităţii, evident va continua cu aceleaşi politici de austeritate şi de tăieri de cheltuieli", a spus Ivan.

El a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, un pliant pe care USL îl va împărţi în teritoriu şi care conţine nouă motive pentru ca, pe 9 decembrie, prezenţa la vot să fie cât mai mare.

USL solicită, astfel, ca prezenţa la vot să fie cât mai ridicată pentru "ca salariile şi pensiile să nu mai fie tăiate de guvernele lui Traian Băsescu".

Un alt argument conţinut de pliant şi prezentat de Ivan privind o prezenţă ridicată la vot vizează "schimbarea până la capăt".

"Românii trebuie să vină la vot pentru ca USL să poată face schimbarea până la capăt. L-am schimbat pe MRU din fruntea Guvernului, am schimbat-o pe Roberta Anastase, i-am schimbat pe Flutur şi pe alţi baroni locali la alegerile locale (...) Trebuie să mergem mai departe cu schimbarea şi să-i înlăturăm definitiv din conducerea acestei ţări. Dacă PDL reuşeşte să facă guvernarea după 9 decembrie, şi Falcă, şi MRU, şi Flutur, toţi vor reveni şi vom avea aceiaşi hoţi în fruntea ţării", a sus Ivan.

Celelate motive pentru care USL solicită o prezenţă ridicată la vot sunt: pentru ca "Traian Băsescu să nu mai conteze în viaţa românilor", pentru cei 7,4 milioane de români "ignoraţi" la referendum, pentru ca vinovaţii să fie pedepsiţi conform legii, pentru ca profesorii, medicii şi pensionarii să nu mai fie jigniţi, pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă, pentru o Românie puternică şi pentru că acest scrutin este "cel mai important din ultimii zece ani".

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici