Joe Biden, primit la Cotroceni de preşedintele Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe vicepreşedintele american, Joe Biden, aflat în vizită oficială în România.

67 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, primit la Cotroceni de preşedintele Băsescu

Joe Biden, primit la Cotroceni de preşedintele Băsescu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ceremonia primirii a avut loc în Holul de Onoare al Palatului Cotroceni, cei doi făcând o fotografie oficială.

Băsescu i-a urat lui Biden "bun venit" în România, iar oficialul american s-a declarat încântat de faptul că se află la Bucureşti.

Primirea a fost urmată de convorbiri între cele două delegaţii, din cea română făcând parte inclusiv ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Biden i-a urat lui Videanu succes, ca ministru al Economiei, în acestă perioadă, menţionând că acesta are "o misiune dificilă".

Conform unui anunţ de presă al Administraţiei Prezidenţiale, agenda discuţiilor va cuprinde subiecte prioritare ale parteneriatului strategic româno-american, precum şi teme de actualitate de pe agenda internaţională.

Cei doi au programată o conferinţă de presă.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, miercuri seară, la TVR1, că vizita vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, este un semnal extrem de pozitiv şi demonstrează că este o minciună faptul că se vorbeşte despre izolarea României pe plan internaţional.

Biden va avea întrevederi şi cu premierul în exerciţiu Emil Boc, precum şi liderii PSD şi PNL, Mircea Geoană, respectiv Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici