Jose Raul Mulino câştigă preşedinţia în Panama cu sprijinul fostului preşedinte, condamnat

  • Fostul ministru al securităţii din Panama, Jose Raul Mulino, a câştigat preşedinţia în Panama cu sprijinul fostului preşedinte, condamnat.
  • Fostul preşedinte, Ricardo Martinelli, i-a susţinut campania în ciuda faptului că se află ascuns în ambasada din Nicaragua.
321 afișări
Imaginea articolului Jose Raul Mulino câştigă preşedinţia în Panama cu sprijinul fostului preşedinte, condamnat

Jose Raul Mulino câştigă preşedinţia în Panama cu sprijinul fostului preşedinte, condamnat

Mulino, în vârstă de 64 de ani, era unul dintre favoriţii la preşedinţie după ce l-a înlocuit pe Martinelli pe buletinul de vot atunci când fostului preşedinte i s-a interzis să candideze din cauza unei condamnări pentru spălare de bani.

„Misiune îndeplinită, la naiba", le-a spus Mulino susţinătorilor săi în aplauze şi urale puternice. „Pentru Ricardo Martinelli, prietene, misiune îndeplinită, de asemenea".

Mulino a declarat că guvernul său va fi pro-investiţii şi a spus că ţara din America Centrală îşi va onora datoriile, dar a promis, de asemenea, că nu îi va uita pe cei săraci, potrivit Reuters.

Într-o campanie electorală ciudată, Martinelli a jucat un rol cheie în obţinerea de sprijin pentru Mulino de la ambasada Nicaraguei din capitala Panama, unde a cerut azil. Mulţi alegători l-au văzut pe Mulino ca pe un reprezentant al lui Martinelli, deşi oponenţii l-au numit o marionetă a fostului preşedinte.

Nicaragua i-a acordat azil lui Martinelli, dar autorităţile panameze i-au interzis acestuia să părăsească ţara. Mulino l-a vizitat pe Martinelli la ambasadă după ce şi-a exprimat votul duminică.

Mulino, un fost avocat, a fost declarat câştigător după ce a obţinut aproximativ 34% din buletinele de vot numărate, cu peste 90% din totalul voturilor numărate. Ricardo Lombana, care s-a clasat pe locul al doilea cu aproximativ 25% din voturi, l-a felicitat pe Mulino pentru victoria sa.

Mulino, un politician de dreapta pro-business care a fost ministru de interne şi de securitate în timpul administraţiei Martinelli din 2009 până în 2014, se confruntă cu sarcina dificilă de a recâştiga încrederea unui electorat sătul de corupţia politică.

Printre priorităţile sale principale se vor număra rezolvarea problemelor economice presante ale Panama, combaterea corupţiei şi restabilirea reputaţiei ţării ca paradis pentru investiţii.

Mulino va prelua funcţia la 1 iulie pentru un mandat de cinci ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici