Jumătate din membrii PSD au studii liceale, un sfert au vârste de peste 60 de ani

Aproape jumătate din membrii PSD au studii liceale, iar 23% dintre ei au vârste de peste 60 de ani, potrivit datelor sistemului de evidenţă informatizată a activului de partid, prezentat, joi, de secretarul general, Liviu Dragnea.

100 afișări
Imaginea articolului Jumătate din membrii PSD au studii liceale, un sfert au vârste de peste 60 de ani

Jumătate din membrii PSD au studii liceale, un sfert au vârste de peste 60 de ani (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

PSD a inaugurat, joi, sistemul de evidenţă informatizată a membrilor de partid, organizaţiile judeţene introducând în baza de date centralizată, până în momentul prezentării publice, aproximativ 102.000 de membri.

Potrivit lui Dragnea, procesul de centralizare nu s-a finalizat, numărul de membri de partid reactualizându-se permanent, pe măsură ce organizaţiile judeţene introduc în sistem fişele membrilor de partid.

Conducerea PSD estimează că, la finalul centralizării, numărul membrilor de partid va fi în jur de 350.000.

Din datele centralizate până acum, 59% dintre membrii PSD sunt bărbaţi, 53% au vârste de peste 60 de ani, 43% au studii liceale, 11% au doar studii gimnaziale, iar 14% au studii profesionale.

Fişierul de membru PSD conţine, potrivit lui Dragnea, informaţii detaliate despre activitatea profesională, activitatea politică, plata cotizaţiei, preferinţe, distincţii, studii.

Fiecărui membru urmează să i se elibereze un card, care ar putea fi folosit şi pentru achiziţionarea de produse în anumite magazine, el fiind inscripţionat cu un cod de bare.

Dragnea a precizat că PSD are acordul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal pentru a forma această bază de date.

În sistemul naţional centralizat al evidenţei membrilor PSD au acces total doar preşedintele PSD Victor Ponta şi secretarul general Liviu Dragnea.

Primele trei carduri de membru PSD au fost emise, joi, pentru Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Adrian Năstase. Pe card sunt inscripţionate judeţul în care fiecare activează ca membru, Codul Numeric Personal şi un număr de evidenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici