Kelemen: Am vorbit cu Ponta despre situaţia de la Covasna. Vedem în grup dacă mai votăm Guvernul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat, luni, că a vorbit cu premierul Ponta despre situaţia de la Covasna creată de prefect, şi a arătat acest lucru a dus la schimbarea poziţiei iniţiale a Uniunii de a vota Guvernul Ponta 4, urmând ca o decizie să fie luată în grupurile parlamentare.

1428 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Am vorbit cu Ponta despre situaţia de la Covasna. Vedem în grup dacă mai votăm Guvernul

Kelemen Hunor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”I-am prezentat (lui Victor Ponta, n.r.) problemele din judeţul Covasna pentru că noi considerăm că relaţiile interetnice nu trebuie să sufere şi nu trebuie stricate mai mult decât a stricat prefectul din Covasna, doar din cauză că noi am ieşit de la guvernare. Deci am prezentat această situaţie premierului”, a spus Kelemen, după ce a discutat cu Ponta la Parlament.

Întrebat dacă i-a spus lui Ponta că UDMR va susţine noua structură a Guvernului, Kelemen Hunor a precizat: ”Nu, am spus că merg la şedinţa de grup acum şi vom discuta acolo”.

El a precizat că va face anunţul privind susţinerea sau nu în Parlament a Guvernului Ponta 4 după şedinţa grupurilor UDMR, care se vor reuni imediat la Parlament.

Întrebat ce s-a schimbat de la momentul în care a spus că UDMR iese de la guvernare, dar va vota Guvernului Ponta 4, Kelemen a spus: ”S-a schimbat ceea ce ştiţi şi dumneavostră, s-a schimbat la Covasna şi din cauza unui singur om. Altceva nu s-a schimbat”.

După ce a făcut această declaraţie, Kelemen a mers la sala de grup, pentru a se întâlni cu parlamentarii UDMR şi a discuta dacă votează sau nu Guvernul Ponta 4.

Săptămâna trecută, Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna a fost amendat de Prefectură cu 5.000 de lei pentru intonarea imnului Ungariei la o manifestare publică organizată, în 4 iunie, în municipiul Sfântu Gheorghe, cu prilejul Zilei solidarităţii naţionale a maghiarilor şi comemorării Tratatului de la Trianon.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că de când Uniunea a anunţat că vrea să iasă de la guvernare s-au înregistrat incidente legate de amendarea unor lideri ai comunităţii maghiare de către prefecţi, făcând referire la amenda dată PCM de prefectul din Covasna, Marius Popica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că i-a semnalat premierului Victor Ponta aceste probleme.

"Noi i-am semnalat premierului problemele de la Sfântu Gheorghe, din Covasna. Pot fi rezolvate foarte uşor, azi, mâine, poimâine, până când ajung lista Guvernului şi structura Guvernului în faţa Parlamentului. Deci nu anunţăm de aici ce vom face, până când nu ştim care va fi reacţia premierului şi a colegilor din Guvern", a spus el.

Întrebat dacă retragerea amenzii l-ar mulţumi, Kelemen a spus că nu este în măsură să le dea sfaturi "colegilor care guvernează".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici