Kelemen: Cel mai important obiectiv al UDMR, asigurarea unui învăţământ de calitate pentru tineri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că cel mai important obiectiv al Uniunii este asigurarea unui învăţământ de calitate pentru elevii maghiari, care să asigure competitivitatea, iar predarea în maghiară nu mai ajunge, întrucât, deşi există multe şcoli maghiare, nu pot fi susţinute.

68 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Cel mai important obiectiv al UDMR, asigurarea unui învăţământ de calitate pentru tineri

Kelemen: Cel mai important obiectiv al UDMR, asigurarea unui învăţământ de calitate pentru tineri (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la prezentarea raportului politic privind activitatea din fruntea UDMR din ultimii patru ani, susţinut la Congresul UDMR, că maghiarii nu pot susţine fiecare şcoală şi clasă, din motive demografice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am fondat şi construit şcoli pentru a oferi fiecărui copil de etnie maghiară posibilitatea de a învăţa în limba maternă. Dar astăzi constatăm că, din motive demografice, nu putem susţine fiecare şcoală şi clasă, şi numai o singură şcoală cu predare în limba maghiară se clasează printre primele 100 din ţară", a spus Kelemen.

Liderul maghiar a adăugat că predarea în limba maternă nu mai este suficientă, obiectivul UDMR fiind asigurarea unui învăţământ de calitate şi transmiterea unor cunoştinţe care să garanteze competitivitatea absolvenţilor.

"Am convingerea că viitorul comunităţii noastre depinde de calitatea învăţământului de limbă maghiară. Prin urmare, cel mai important obiectiv urmărit de UDMR este asigurarea unor cunoştinţe care să garanteze competitivitatea tinerilor maghiari astfel încât părinţii să nu pregete să-şi înscrie copiii în şcoli cu predare în limbă maghiară”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, ar trebui ca pedagogii, datorită posibilităţilor profesionale de care dispun, "să fie capabili să răspundă noilor provocări şi să satisfacă cele mai variate cerinţe”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici