Kelemen despre moţiune: Sunt cel puţin 1.000 de motive ca să votăm împotriva Guvernului

  • Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune despre moţiunea de cenzură că există cel puţin 1.000 de motive ca Uniunea să voteze împotriva Guvernului”
  • Contraargumentul său: „PNL se va victimiza şi va spune că vinovaţi pentru morţii şi bolnavii de coronavirus sunt cei care au votat moţiunea”.
  • Kelemen Hunor a precizat că nu se pune problema ca UDMR să intre la guvernare înainte de alegeri
1053 afișări
Imaginea articolului Kelemen despre moţiune: Sunt cel puţin 1.000 de motive ca să votăm împotriva Guvernului

Kelemen despre moţiune: Sunt cel puţin 1.000 de motive ca să votăm împotriva Guvernului

Kelemen Hunor a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că şedinţa grupurilor reunite va avea loc luni la ora 12:00, iar acolo reprezentanţii Uniunii vor discuta şi vor lua o decizie, înainte de ora 14:00, când începe dezbaterea moţiunii de cenzură.

„Ce decizie vom lua, astăzi nu pot să vă spun. Noi vom ţine cont de performanţele Guvernului şi nu sunt prea multe. Sunt cel puţin 1.000 de motive ca să votăm împotriva Guvernului, dar la fel există câteva argumente să nu votăm moţiunea de cenzură. Vom lua în considerare toate aceste aspecte şi vom lua o decizie luni. Sigur, Guvernul ar trebui să plece dacă ne uităm la performanţe, dar dacă ne uităm la tot ce urmează în lunile care vin, e o chestiune care trebuie discutată foarte serios şi cu mare responsabilitate pe de o parte. Pe de alta, nu e nicio dramă dacă în condiţii normale, fără o criză sanitară, cade Guvernul şi rămâne un guvern interimar până la alegeri”, a declarat liderul UDMR.

În opinia lui Kelemen Hunor, nu este posibil nici un guvern de coaliţie, deoarece până la alegerile partidele sunt în competiţie electorală şi „nu se vor duce la guvernare împreună”.

„Pe de altă parte, PNL se va victimiza dacă pică Guvernul. Va spune <noi am fi rezolvat toate problemele crizei sanitare> şi că cei care au votat moţiunea de cenzură sunt vinovaţi pentru morţi, bolnavi, etc. Deci, din acest punct de vedere, trebuie să ne gândim foarte bine. Trebuie lăsat poate acest guvern să guverneze ţara sau nu, vom decide”, a adăugat liderul maghiar.

Acesta a spus că a vorbit şi cu Ludovic Orban, şi cu Marcel Ciolacu, chiar şi cu Dan Barna şi va mai vorbi, pentru că „în aceste zile toată lumea vorbeşte cu toată lumea”.

De asemenea, Kelemen Hunor a precizat că nu se pune problema ca UDMR să intre la guvernare înainte de alegeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici