Kelemen, despre propunerea PNL: Nu e cazul să se facă astfel de restricţii pentru foştii preşedinţi

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă despre propunerea PNL de interzicere a ocupării demnităţilor publice de către foştii preşedinţi că nu crede că este cazul să se introducă astfel de restricţii în cazul acestora.

78 afișări
Imaginea articolului Kelemen, despre propunerea PNL: Nu e cazul să se facă astfel de restricţii pentru foştii preşedinţi

Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează propunerea PNL privind interzicerea ocupării demnităţilor publice de către foştii preşedinţi, Kelemen Hunor a spus că reprezentanţii UDMR nu s-au gândit la o astfel de iniţiativă, pentru că "nu este cazul".

"Noi nu am depus o astfel de iniţiativă, nu ne-am gândit la aşa ceva fiindcă nu credem că este cazul. E propunerea lor, dacă întrunesc majoritatea de două treimi în Parlament atunci se va adopta, dacă nu, nu. Nu cred că este cazul să faci astfel de restricţii pentru foştii preşedinţi", a spus Kelemen.

Întrebat, în continuare, despre o altă propunere a PNL, privind reducerea mandatului şefului statului la patru ani, liderul UDMR a spus că Uniunea susţine la revizuirea Constituţiei alegerea preşedintelui României de către Parlament pentru un mandat de cinci ani.

Vicepreşedintele PNL Tudor Chiuariu a declarat, miercuri, la finalul discuţiilor cu grupurile parlamentare, că în cazul revizuirii Constituţiei este susţinută ideea revenirii la un mandat de patru ani pentru şeful statului şi interzicerea ocupării de demnităţi publice după finalizarea mandatului.

"Le-am propus colegilor mei să avem un articol care să se refere expres la neutralitatea exercitării funcţiei de preşedinte, la interzicerea oricăror forme de partizanat politic şi la interdicţia de a ocupa, după finalizarea mandatului de preşedinte, de a face parte din partide politice, de a candida la alegeri şi de a îndeplini alte demnităţi publice, în sensul asigurării imparţialităţii. Pentru că dacă un preşedinte ştie că se întoarce în politică din timpul funcţiei, atunci va încerca să-şi... sperăm să nu fie cazul, dar uman va încerca să-şi creeze anumite avantaje politice din momentul în care e preşedinte şi el nu ar trebui să facă lucrul acesta", a susţinut Chiuariu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici