Kelemen: Este exclus ca PCM şi PPMT să obţină mandate în Parlament

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că, chiar dacă PPMT şi PCM vor participa la alegerile parlamentare din decembrie, nu au şanse de a obţine mandate în Parlamentul României.

153 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Este exclus ca PCM şi PPMT să obţină mandate în Parlament

Kelemen Hunor (Imagine: Ovidu Micsik/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a reiterat, luni, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că UDMR nu va avea liste comune cu PPMT şi PCM la alegerile parlamentare pentru că acest lucru ar însemna un alt prag electoral.

"Pe lista Uniunii vor fi acei candidaţi care vor avea susţinerea organizaţiilor teritoriale. Noi am deschis porţile şi am spus că cei care vor să vină au posibilitatea în interiorul UDMR. Alte soluţii nu există fiindcă pentru orice formă de alianţă, coaliţie, creşte pragul electoral şi nu putem risca. (...) Noi în acest moment ştim un singur lucru: avem o susţinere majoritară, importantă, avem candidaţi buni şi putem obţine sprijinul electoratului în aşa fel încât comunitatea maghiară din România să aibă o reprezentare puternică, dar totul se va întâmpla sub sigla noastră, sub programul nostru, sub identitatea noastră", a afirmat Kelemen.

El a spus că sondajele UDMR arată că electoratul maghiar va participa la vot în număr mai mare decât în 2008, dar că totul va depinde foarte mult de mobilizarea electoratului în general.

"Sunt convins că vom avea rezultat de peste cinci la sută şi eu aş vrea să cred că va fi peste şase la sută", a afirmat el.

Totodată, liderul UDMR a spus că dacă cei de la PCM şi PPMT vor participa la alegerile parlamentare, atunci va fi o competiţie în cadrul comunităţii maghiare, dar că nu crede că cele două formaţiuni vor avea şanse de a câştiga mandate de parlamentar.

"Dacă ei (PCM şi PPMT- n.r.) vor candida, aşa am auzit din nişte declaraţii de presă că vor acest lucru, atunci va fi o competiţie. Nu ştiu dacă ei vor candida în toate colegiile din ţară sau doar în câteva locuri cu câte un candidat. Va fi o competiţie, dar în acest moment, cunoscând şi rezultatele alegerilor locale şi situaţia din teren destul de bine, nu avem probleme", a declarat el.

Întrebat dacă le dă o şansă celor de la PCM şi PPMT de a obţine mandate în Parlament, Kelemen a răspuns: "Este exclus".

"Dacă cunoaşteţi legislaţia, dacă cunoaşteţi cum se intră în Parlamnt, dacă cunoaşteţi ce susţinere au ei, mai ales mergând pe colegii uninominale, nu există nicio şansă", a spus Kelemen.

Totodată, el a afirmat că UDMR nu va apela în campania electorală la susţinerea unor oficialităţi din Ungaria, ci doar la cea a electoratului maghiar.

"Noi vom apela la susţinerea electoratului nostru, aşa cum am făcut de fiecare dată", a conchis Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici