Kelemen Hunor, despre noul guvern: Luni la Cotroceni cu program şi premier, miercuri audieri, joi vot

Partidele politice care negociază formarea noului guvern vor termina duminică programul de guvernare, acordul politic şi vor merge luni la Cotroceni cu o propunere de premier, spune Kelemen Hunor. Liderul UDMR afirmă că „momentele sensibile” au fost depăşite.

973 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor, despre noul guvern: Luni la Cotroceni cu program şi premier, miercuri audieri, joi vot

Kelemen Hunor, despre noul guvern: Luni la Cotroceni cu program şi premier, miercuri audieri, joi vot

„Suntem aproape de a închide negocierile, mâine seară vom termina şi vom merge la Cotroceni la consultări, cu programul de guvernare, cu acordul politic, vom propune un prim-ministru. Probabil că preşedintele în cursul zilei de luni va face desemnarea şi joi vot în Parlament”, spune Kelemen.

Ministerele Dezvoltării, Mediului şi Sportului rămân la UDMR.

Întrebat dacă viitorul guvern va avea 18 sau 21 de portofolii, Kelemen a răspuns „undeva între 18 şi 21”.

Întrebat, de asemenea, despre absenţa lui Florin Cîţu de la negocierile de sâmbătă, Kelemen Hunor a spus că nu ştie de ce a lipsit acesta şi că nu este treaba lui.

În ce priveşte rotaţia premierilor, Kelemen a afirmat doar că UDMR a făcut un compromis: „am spus că nu participăm la această rotaţie, ci am împărţit în două - PNL cu noi şi minorităţile avem aceeaşi pondere ca şi PSD -. Cine va fi primul premier nu este treaba mea”.

În ce priveşte desfiinţarea SIIJ, Kelemen a menţionat că atribuţiile SIIJ trebuie date unei alte structuri, dar mai mult nu s-a discutat.

În final, Kelemen a declarat că nu crede că vor mai exista alte blocaje în negocieri: „am depăşit momentele sensibile. Vom termina mâine fiindcă luni trebuie să avem structura Guvernului şi să intrăm miercuri la audieri”.

Referitor la felul în care va funcţiona coaliţia, Kelemen a spus că în continuare remanierea se va face de către premier, dar după o consultare prealabilă cu liderii din coaliţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici