Kelemen Hunor, la Harghita: UDMR va construi şi va duce o campanie electorală pozitivă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a participat, vineri, în judeţul Harghita, la lansarea candidaţilor uniunii la alegerile locale, a declarat că membrii uniunii vor construi şi vor duce o campanie pozitivă, fără atacuri la adresa adversarilor.

268 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor, la Harghita: UDMR va construi şi va duce o campanie electorală pozitivă

Kelemen Hunor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"În această perioadă de patru săptămâni până la alegerile locale, UDMR va construi şi va duce o campanie electorală pozitivă şi noi vom vorbi, în această perioadă, despre rezultatele noastre, despre tot ce am făcut şi vom construi campania şi mesajele noastre pe rezultate, pe realizări. Astăzi, am avut ocazia să fac un tur în câteva localităţi din zona Ciuc şi pot să vă spun că nu există nicio localitate în Harghita, în Ţinutul Secuiesc, unde noi am condus autorităţile locale şi să nu fi realizat măcar un proiect important. Forţa noastră, puterea noastră în continuare va fi la nivelul administraţiei locale, fiindcă cele mai importante decizii care au o influenţă imediată, directă, asupra comunităţilor locale, asupra fiecărui om se iau la nivel local. De aceea o prezenţă puternică este vitală", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a afirmat că în 2012 uniunea depăşeşte o limită psihologică, pentru prima dată având peste 10.000 de candidaţi la alegerile locale.

"Până acum niciodată nu am depăşit această cifră. Deci peste 10.000 persoane au intrat în această competiţie electorală. Avem peste 320 de candidaţi la primării, 13 candidaţi la funcţia de preşedinte al consiliilor judeţene şi sunt convins că în 2012 rezultatele noastre nu vor fi mai slabe decât în 2008. Eu aştept să avem în jur de 270-280 de primari, aşa cum am avut şi în 2008 şi să avem o prezenţă puternică în fiecare administraţie locală" a mai spus Kelemen Hunor.

El a precizat că programul electoral al candidaţilor UDMR se bazează pe răspunsurile date de 80.000 de familii, consultate anul trecut în cadrul unui sondaj de opinie.

"Suntem bine pregătiţi, avem rezultate pe care putem construi o campanie electorală şi mesaje pozitive, avem candidaţi credibili, care deja au avut rezultate. Acolo unde era nevoie de o schimbare, ne-am asumat-o. Anul trecut am făcut o consultare largă şi avem o bază de date foarte importantă, ştim ce doresc oamenii, comunităţile locale, cu ce probleme se confruntă. Putem spune că acest program electoral pentru 2012, şi pentru locale, dar şi pentru parlamentare, a fost scris de 80.000 de familii", a conchis Kelemen Hunor.

Borboly Csaba, preşedintele UDMR Harghita, a precizat că aproximativ o mie de candidaţi din judeţ au luat startul, vineri, pentru alegerile locale din iunie.

"Sunt oameni bine aleşi, care se axează pe obiective clare. Dacă în mandatul pe care îl încheiem în acest an am avut ca prioritate sănătatea, în următorii patru vom avea ca obiectiv prioritar educaţie atât în şcoală, cât şi formarea profesională a adulţilor. De aceea, pe listele pentru Consiliul Judeţean avem trei profesori, dintre care unul este şeful Inspectoratului Şcolar, altul este preşedintele Asociaţiei Profesorilor maghiari din România, iar cel de-al treilea este director de şcoală", a spus Borboly Csaba.

El a mai declarat că la primăria oraşului Bălan UDMR va sprijini un independent, singurul oraş din judeţ unde nu există candidat UDMR fiind Băile Tuşnad.

La preşedinţia CJ Harghita va candida, din partea UDMR, Borboly Csaba pentru încă un mandat, fotoliul de primar al reşedinţei judeţului fiind vizat de Raduly Robert Kalman, edilul în funcţie, care doreşte să obţină cel de-al treilea mandat consecutiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici